SNLO a sistat livrările de cărbune şi la UATAA

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) a decis să sancţioneze drastic beneficiarii care au datorii de zeci de miliarde. Prima sacrificată a fost Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apa (UATAA) Motru care nu a mai primit cărbune de la SNLO de luni, iar situaţia este neagră după ce directorul unităţii, Eugen Corcoaţă a declarat că mai are stoc abia până la 1 octombrie.

SNLO a sistat livrarea de cărbune către UATAA Motru după ce agentul economic de pe raza localităţii înregistrează datorii de 74 de miliarde către compania de lignit, datorii acumulate pe parcursul a câţiva ani. „Sistarea a fost făcută încă de luni, 19 septembrie, noi am primit notificare scrisă cum că motivul sistării este neplata datoriei de 74 de miliarde acumulată de-a lungul anilor. Sistarea a fost făcută pe bună dreptate, ei ne-au livrat întotdeauna la termen şi ne-au livrat cărbune de calitate. Nu pot să spun decât că noi nu avem posibilitate de plată”, a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

Corcoaţă: „Nu avem soluţii”

Mai grav este că, potrivit directorului UATAA Motru, stocul existent la ora actuală le este de ajuns doar până la 1 octombrie. „În prezent funcţionăm la parametri normali, stocul ne este suficient până la 1 octombrie. De atunci încolo nu avem soluţii”, a adăugat Corcoaţă.

Numai o rectificare bugetară ar putea salva situaţia. Directorul UATAA Motru precizează că banii vor intra direct în conturile SNLO. „Am mai spus că noi aşteptăm o rectificare bugetară care să ne salveze din această situaţie. Nu ştim nimic când se va da sau cum, ştiu doar că banii vor fi viraţi direct către SNLO”, a declarat Eugen Corcoaţă.

DECIZIE

Conducerea SNLO anunţa cu ceva zile în urmă că va sista livrarea de cărbune către toate societăţile datornice. „Am luat deja decizia de a nu mai livra nicio tonă de cărbune societăţilor care datorează bani SNLO. Până când nu-şi vor stinge datoriile, livrările de cărbune vor fi sistate”, a declarat Daniel Burlan, şeful SNLO.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: