SNLO are de recuperat 400 de milioane de lei de la CET-uri

400 de milioane este restanţa CET-urilor din ţară către SNLO! În cazul în care aceşti bani nu vor fi achitaţi, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia nu va mai livra cărbune datornicilor, până la plata datoriilor.

În momentul de faţă SNLO se află în negocieri cu CET-urile din ţară. Una dintre condiţiile pe care Societatea Lignitului a impus-o entităţilor datornice este să-şi achite creanţele restante. “Nu am recuperat nimic, suntem în perioada negocierilor cu CET-urile din ţară. Una din condiţiile care am impus-o CET-urilor pentru a putea să le livram cărbune este să ni se plătească creanţele restante. Noi avem de încasat de la tot ce înseamnă termocentrale şi complexuri peste 400 de milioane de lei“, a declarat, directorul SNLO, Daniel Burlan.

Datoriile nu se şterg odată cu intrarea în Electra

Deşi se vorbeşte că toate unităţile care vor face parte din compania Electra, vor scăpa de datorii, în acest caz nu se va întâmpla acelaşi lucru, deoarece majoritatea CET-urilor datornice nu vor face parte din Electra. ”Cea mai mare parte a datoriilor se află în zona CET- urilor din ţară, care nu vor face parte integrantă din Electra“, a specificat Daniel Burlan.

Înfiinţarea noii companii ar putea fi amânată cu două luni, deşi iniţial, Electra ar  fi trebuit să-şi înceapă activitatea  la 1 iulie.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: