SNLO evaluează activitatea directorilor Minprest şi UEF Motru

Conducerea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia va evalua eficienţa directorilor societăţilor precum Minprest SA sau UEF Motru. Daniel Burlan a precizat că se impune o restrângere a activităţii sugerând că sunt mai mulţi directori decât muncitori.

Conducerea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia anunţă faptul că disponibilizări vor fi făcute atât la Minprest, cât şi la UEF Motru. Mai mult, nici posturile de directori ai unităţilor nu sunt ocolite de valul de schimbări din această perioadă. Vizaţi sunt directorii celor două unităţi, respectiv Elena Vintilescu, directorul Minprest şi Ilie Petrescu, directorul de la UEF Motru. „Este şi normal ca atunci când noi ne restrângem activitatea şi societăţile prestatoare să fie afectate. Bineînţeles că şi personalul TESA va trebui să fie mai puţin, pentru că nu putem avea mai mulţi angajaţi în birouri ca muncitori. Nu se ştie niciodată ce se va întâmpla cu directorii acestor societăţi. Activitatea lor va fi evaluată şi vom decide dacă sunt sau nu sunt potriviţi pentru acele posturi”, declară Daniel Burlan, director general SNLO

Dacă dorinţa şefilor de la SNLO va fi să-l schimbe din fruntea unităţii, Ilie Petrescu, directorul UEF Motru, nu are de gând să protesteze. „Eu cred că mi-am făcut treaba bine. Nu ştiu ce motive ar avea să mă schimbe. Dar dacă asta va fi decizia conducerii nu pot face nimic şi nu mă voi opune”, declară Ilie Petrescu, director UEF Motru

O sută de disponibilizaţi

De asemenea, peste o sută de angajaţi de la Minprest îşi vor pierde locul de muncă în următoarea perioadă, anunţă directorul general al SNLO, Daniel Burlan. Treizeci de angajaţi de la Minprest au primit deja deciziile de încetare a activităţii, iar alte câteva zeci de oameni se află pe lista disponibilizaţilor. Aceştia au fost luni înştiinţaţi despre faptul că sunt printre primii oameni care pleacă de la Minprest.

Ion Cornescu, directorul adjunct al secţiei Minprest Rovinari, susţine că aceste disponibilizări au fost făcute haotic şi nu s-a respectat niciun criteriu. „Oamenii au primit deciziile luni. Nu mai au ce căuta la serviciu. Şi nu sunt toţi. 108 persoane de la Minprest vor fi date afară. Sunt făcute disponiblizări fără să se ţină cont de criterii”, pune Ion Cornescu.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: