SNLO, fără prime şi serbări câmpeneşti de Ziua Minerului ?

Minerii din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) nu vor mai avea parte ca în alţi ani de sărbători câmpeneşti de ziua lor,  care are loc în fiecare an în luna august. Reprezentanţii companiei miniere spun că încă nu s-au purtat discuţii finale cu privire la acest aspect, însă şansele să se organizeze ceva de Ziua Minerului sunt minime. Complexurile energetice însă vor fi şi anul acesta atente cu salariaţii carierelor de lignit.

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia a renunţat la sărbătorile câmpeneşti de anul acesta, în primul rând din cauza situaţiei economice a companiei. Minerii mai pot spera însă la o primă de ziua lor, specificată în contractul colectiv de muncă. Cel puţin asta speră directorul exploatării miniere Lupoaia, Sorin Iovan. „Ziua minerului o vom sărbători anul acesta pe 18 august, va fi o masă festivă cu toţi angajaţii carierei. Nu ştiu ce să vă spun de prime, deocamdată nu a fost nicio discuţie şi cel mai probabil nu vor fi. Potrivit contractului colectiv de muncă am avea dreptul, dar... Anul trecut salariaţii au beneficiat de bonuri valorice de 600 de lei”, a declarat Sorin Iovan, directorul carierei Lupoaia.

Reprezentanţii SNLO spun că cel mai probabil Ziua minerului nu va fi sărbătorită anul acesta nici cu prime, nici cu festivităţi. „Nu se va organiza nimic, nici serbări câmpeneşti, nici nimic. De obicei se organiza ceva pe la Glogova, dar anul acesta nu. Despre prime nu s-au purtat discuţiile finale, deci nu putem spune nimic”, a declarat Constantin Lăzăroiu, directorul de Resurse Umane din cadrul SNLO.

Sindicatul cere prime

Sindicaliştii spun că prima este prevăzută în contractul colectiv de muncă şi că nu se poate renunţa la ea. Ba mai mult, aceştia spun că s-au purtat discuţii şi cu privire la data organizării festivităţilor. „Sunt trei prime prevăzute anual în contractul colectiv de muncă. Sigur că se vor da şi anul acesta prime în valoare de 600 de lei sub forma unor tichete cadou. Nu am stabilit data fixă, dar au fost discuţii şi ne-am orientat pe data de 19 august, după Sf. Mărie”, a declarat Viorel Temelescu, vicepreşedintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia.

CE Turceni dă prime de  625 lei

Motive de bucurie sunt pentru minerii din cadrul CE Turceni. Potrivit conducerii, aceştia vor fi sărbătoriţi aşa cum au fost sărbătoriţi şi energeticienii de ziua lor. „Cei aproape 2.200 de mineri de la CE Turceni vor avea de ziua lor o zi liberă şi prime în valoare de 625 lei fiecare aşa cum au beneficiat şi energeticienii”, a declarat Elena Zamfir, purtător de cuvânt la CE Turceni.

Vizualizări: 69

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: