SNLO încă îşi mai negociază cărbunele livrat în 2012

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) mai negociază şi acum contractul de cărbune pe 2012 cu unul din beneficiarii tradiţionali ai companiei. Este vorba de RAAN Drobeta Turnu Severin care de altfel nu mai primea cărbune de la compania minieră din cauza datoriilor foarte mari. Primele discuţii între conducerile celor două companii au rezolvat lucrurile doar pe jumătate. RAAN Drobeta a primit pentru luna februarie doar 150.000 tone de cărbune la preţul de anul trecut.

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) Drobeta Turnu Severin încă nu şi-a rezolvat în întregime problemele pe care le are cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Este singurul beneficiar al companiei care nu a semnat încă contractul pe anul 2012. ”Discuţiile cu RAAN Drobeta Turnu Severin nu s-au finalizat încă. S-a convenit totuşi, doar pentru luna februarie să i se livreze 150.000 de tone la preţul actual. Necesarul estimat pe tot anul 2012 pentru RAAN Drobeta este de două milioane de tone de cărbune”, a declarat Gheorghe Etăgan, secretarul general al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO).

Cărbune pentru CET Govora

Discuţiile cu CET Govora, un alt beneficiar cu care SNLO avea probleme, par să se fi încheiat favorabil pentru ambele părţi. SNLO va livra la Govora 2,2 milioane tone cărbune în 2012. ”La CET Govora s-a rezolvat contractul pentru 2,2 milioane tone de cărbune cu păstrarea preţului de anul trecut. În felul acesta, mai rămâne de contractat 1,8 milioane tone de cărbune pentru RAAN Drobeta Turnu Severin. Asta este singura descoperire pe care o mai are SNLO pe partea de producţie”, a adăugat Gheorghe Etăgan.

COSTURI

În condițiile în care prețurile la energie și gaze au crescut, SNLO încearcă acum să găsească condițiile de încadrare în costuri. Etăgan a menționat faptul că SNLO vinde tona de cărbune în medie cu 54 lei.

CONTRACT

Conducerea SNLO speră să semneze contractul de cărbune pe 2012 cu RAAN cel târziu până la mijlocul lunii februarie. De altfel, RAAN Drobeta Turnu Severin a primit în decembrie 650 de miliarde pentru apa grea livrată către Nuclearelectrica în felul acesta acoperindu-și creanțele față de SNLO.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: