SNLO ţine pensionarii departe de staţiunea Săcelu

Staţiunea Săcelu este ocolită de pensionarii gorjeni din cauza preţurilor ridicate ale biletelor de tratament impuse de SNLO. Reprezentanţii societăţii spun că nu vor acorda facilităţi vârstnicilor deoarece nu pot fi acoperite costurile de cazare şi masă.

Societatea care administrează staţiunea Săcelu nu acordă facilităţi pentru vârstnici, iar tocmai din acest motiv oamenii preferă ofertele agenţiilor de turism pentru staţiunile din Vâlcea. Costul unui bilet de tratament la Săcelu este de 1596 lei, pentru 12 zile, şi include cazare, masă şi trei proceduri pe zi, pe când cel de la o staţiune din Govora sau Olăneşti, cu acelaşi facilităţi, este de 650 lei pentru 10 zile. Reprezentanţii SNLO spun că nu pot oferi reduceri pentru pensionari deoarece nu au încheiat contract cu Casa Naţională de Pensii. “În momentul de faţă nu poate fi luată în discuţie nici o reducere a biletelor de tratament pentru pensionari deoarece nu am încheiat contract cu Casa Naţională de Pensii. În urmă cu aproximativ 3-4 ani am participat la o licitaţie şi am fost excluşi deoarece aveam penalităţi şi datorii la bugetul de stat. Nu am făcut nimic în acest sens deoarece situaţia este la fel. Pensionarii pot solicita bilete de tratament în perioada 15 mai- 31 august, însă trebuie să plătească integral costul. Preţul unui bilet este de 1596 lei, pentru 12 zile, cu tratament, cazare şi masă. Nu putem face sponsorizări deoarece suntem monitorizaţi de Guvernul României”, a declarat Constantin Lăzăroiu, directorul Direcţiei de Resurse Umane din cadrul SNLO.

REDUCERI

Singurii care pot beneficia de reduceri la biletele de tratament pentru staţiunea Săcelu sunt angajaţii SNLO. Atât salariaţii cât membrii familiilor lor vor plăti bilete mai ieftine cu 40% şi de asemenea vor fi scutiţi de la plata taxei de intrare la bazine. Valoarea acesteia va fi de 5 lei/zi.  

REACŢII

Pensionarii sunt nemulţumiţi din cauza tarifelor practicate de SNLO şi spun că nu ar trebui să fie excluşi din singura staţiune gorjeană de tratament. “Săcelu trebuia să fie staţiunea tuturor. Nu putem să fim daţi la o parte. Reprezentanţii SNLO ar trebui să ne lase să beneficiem de statutul de privilegiaţi şi să plătim doar 50%. Suma este foarte mare pentru cei cu pensii mici”, a declarat Constantin Rotaru, preşedintele pensionarilor Motru.

SOLICITARE:

Prefectul Liviu Andrei a solicitat conducerii SNLO să reanalizeze tarifele şi  să aibă în vedere acordarea de facilităţi pensionarilor. “V-aş ruga să faceţi o reevaluare a situaţiei pensionarilor pentru că fiecare dintre noi avem vârstnici în familie, iar unii poate au venituri extrem de mici”, a precizat Andrei.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: