SNLO vrea să disponibilizeze 200 de mineri în decembrie

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) va continua programele de restructurări şi anul viitor, anunţă Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO). Aşadar, în 2012 vor pleca acasă 200 de mineri după cum arată planul de restructurare. Şeful Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), Daniel Burlan, a declarat însă că se încearcă o reducere a numărului de salariaţi încă de anul acesta, respectiv luna decembrie tocmai pentru a degreva de cheltuieli anul 2012. Sindicatele nici nu concep o astfel de măsură şi spun că programul de restructurări pe anul 2011 a fost deja îndeplinit.

Luna decembrie ar putea aduce mai puţine locuri de muncă în cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Anunţul a fost făcut chiar de şeful SNLO Daniel Burlan, care a declarat că se încearcă o reducere de personal chiar de luna viitoare. ”Şi noi am putea face un program de restructurare, fiindcă oricum el este în anul 2012, am putea face acest program de restructurare la sfârșitul anului pentru a degreva un pic de cheltuieli anul 2012 fiindcă aceste cheltuieli cu plățile compensatorii înseamnă o cheltuială foarte mare şi nu se știe dacă în a doua jumătate a anului 2012, SNLO va avea aceeași situație economică. Vrem să ne întâlnim cu sindicatele să discutăm să decalăm un pic programul din luna martie a anului viitor în luna decembrie a acestui an”, a declarat Daniel Burlan.

Etăgan: ”Nu mai facem disponibilizări anul acesta”

Sindicatele din USMO nu sunt străine de această idee dar spun că nu vor accepta în ruptul capului pentru că asta ar însemna ca în 2012 să rămână același plan. ”Avem program de restructurare pe SNLO de 200 de oameni în 2012. În 2011 am disponibilizat 309 persoane. Consider că planul de restructurare pe 2011 s-a realizat și că nu ar mai fi nevoie de alte reduceri de personal. În mod cert nu se mai fac disponibilizări anul acesta”, a declarat Gheorghe Etăgan, secretar general al USMO.

Reprezentanţii sindicatelor din minerit spun că vor încerca să disponibilizeze tot din rândul minerilor aflați aproape de pensionare în aceleași condiții ca și până acum, plăți compensatorii și venit minim de completare. ”În principal, încercăm să-i scoatem pe căi naturale, pensie anticipată sau de vârstă, probleme de sănătate sau la cererea lor”, a adăugat Gheorghe Etăgan.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: