Soarta lui Dian Popescu în PNL, decisă astăzi la Bucureşti

Biroul Politic Naţional al PNL va decide în această după-amiază dacă Dian Popescu va rămâne sau nu în fruntea organizaţiei de la Gorj. Dian Popescu spune  că, în cazul unei eventuale suspendări, ar prefera ca în locul său să fie numit un liberal din Gorj. Chiar dacă Gheorghe Orzan este preferatul lui Dian Popescu, circulă zvonuri potrivit cărora primarul Dumitru Leuştean ar fi agreat de centru. 

Dian Popescu spune că deciziile nu se vor aplica retroactiv. Dian Popescu are o condamnare penală, nedefinitivă, şi potrivit Statutului ar trebui suspendat din partid. „Biroul Politic Naţional se va întruni miercuri la ora 17.00, iar atunci vom vedea ce decizii se vor lua. După ce voi discuta cu conducerea centrală a partidului vom vedea cum vom merge cu filiala Gorj în continuare”, a declarat Dian Popescu. Cu toate acestea, copreşedintele PNL Gorj ar prefera ca înlocuitorul său să fie un liberal din judeţ, nu unul impus de la nivel central. „De când ajungi preşedinte te gândeşti că la un moment dat va trebui să pleci, asta este normalitatea. Depinde cum o faci, depinde pe cine laşi, depinde cum va evolua partidul pe care l-ai condus şi l-ai adus la rezultate performante. Eu cred că ar trebui aşteptate deciziile oficiale, nu deciziile luate de un lider din judeţul Gorj la un şpriţ într-un restaurant. De vreo doi ani mă tot schimbă. Dacă s-ar întâmpla acest lucru aş prefera un lider din judeţul Gorj”, a precizat Dian Popescu. Gheorghe Orzan, favoritul lui Dian Popescu, spune că nu a discutat la nivel central să-i ia locul actualului lider. „Nu am discutat cu nimeni din conducerea centrală în ceea ce priveşte conducerea PNL Gorj, eu mi-am oferit însă disponibilitatea de a prelua şefia organizaţiei judeţene în cazul în care se va opera suspendarea domnului Dian Popescu. Cât priveşte persoana mea sau pe domnul primar Leuştean, conducerea centrală a partidului va decide pe cine va desemna să continue activitatea domnului Dian Popescu”, a declarat Gheorghe Orzan.

TEMPORAR

Orzan crede că suspendarea lui Dian Popescu va fi o măsură temporară. „Eu cred că domnul Dian Popescu va rămâne în PNL pentru că nu îşi va pierde calitatea de membru în cazul suspendării. Din câte îl cunosc eu, Dian Popescu este un liberal şi nu cred că ar putea să se ducă în altă parte. Oricum, dacă se va opera, suspendarea va fi pe durată determinată, în funcţie de finalizarea acelui dosar pe care dumnealui îl are în curs”, a precizat Orzan. 

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: