Social-democraţii vor şefia APIA. Conservatorii, resemnaţi!

La jumătatea acestei luni se va decide cine va conduce APIA Gorj. Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a scos la concurs postul de director executiv în cadrul unităţii. Social democraţii vor postul şi ca atare vor încerca să îl şi obţină. Colegii de alianţă de la Partidul Conservator spun că, în principiu, nu vor disputa acest post. Conform protocolului, funcţia le revine social-democraţilor.

Social-democratul Constantin Negrea, actualul director interimar al instituţiei, spune că va participa la concurs. Se consideră îndreptăţit să ocupe acest post dată fiind experienţa pe care o are în acest domeniu. “O să particip şi eu, dar au posibilitatea să participe şi alţi colegi, pentru că este vorba de un concurs de promovare. Lucrez de aproape 30 de ani în activitatea agricolă, iar în instituţia în care îmi desfăşor activitatea lucrez de la înfiinţare, din 2006. Eu am mai ocupat funcţia de director în cadrul instituţiei, şi director executiv, şi de director coordonator. Mă recomandă atât experienţa, cât şi pregătirea profesională”, a declarat Constantin Negrea.

Conducerea judeţeană a Partidului Conservator spune că postul de director al APIA Gorj ar reveni PSD-ului, conform protocolului de colaborare. “Ştiam de acest concurs, deocamdată nu pot să spun dacă cineva de la PC îşi va depune dosarul sau nu. În mod normal, funcţia a fost negociată în cadrul USL-ului pentru PSD, acum dacă i se cuvine PSD-ului, o să o ia probabil PSD-ul. Am avut astăzi (n.r.4 iulie) o discuţie cu vicepreşedintele PNL, domnul Orzan, şi a rămas ca în cursul zilei de luni sau marţi să avem o întâlnire între cele două organizaţii judeţene şi vom vedea”, a comentat Marius Borcan, preşedintele PC Gorj.

Condiţii de participare

Concursul de promovare pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacante de director executiv în cadrul APIA Gorj va avea loc în data de 15 iulie în capitală.

Indiferent de culoarea politică, candidaţii pentru acest post trebuie să îndeplinească anumite condiţii: să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, să aibă studii de master sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, să fie numiţi într-o funcţie publică din clasa I, să aibă vechime de minimum 3 ani în specialitatea studiilor, să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată şi să aibă cunoştinţe de operare PC la nivel mediu.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: