Societate cu toalete fără apă. ITM refuză să vină în control!

Lucrează în condiţii mizere, greu de imaginat în anul 2012. Este vorba de angajatele de la SC Confecţia SA, care primesc apă cu porţia la grupurile sanitare în mijlocul verii. Conducerea instituţiei susţine că sunt probleme din acest punct de vedere pentru că au în permanenţă la baie butoaie cu apă. Şi apa de băut este o problemă. Deşi angajatorul ar trebui să le asigure apă în zilele caniculare, angajatele de la Confecţia se hidratează de la cişmeaua din curte. Lidera de sindicat susţine că a anunţat Inspectoratul Teritorial de Muncă, însă inspectorii au refuzat să vină în control.

Muncesc în condiţii grele, pe salarii de mizerie şi nu beneficiază nici măcar de strictul necesar. Angajatele de la Confecţia au apă la grupurile sanitare cu porţia, asta însemnând de două ori pe zi câte o jumătate de oră maxim. Conducerea a luat această decizie pentru a reduce cheltuielile. Nici apă potabilă nu primesc, iar angajatele se hidratează de la cişmeaua din curtea societăţii. „Nu este posibil aşa ceva. Este groaznic. În toiul verii noi nu avem apă la grupurile sanitare şi avem şi noi nevoi fiziologice ca orice om. I-am spus măcar să ne pună nişte butoaie de apă şi aşa au făcut. Primim apă la grupurile sanitare doar de două ori pe zi, maxim o jumătate de oră pentru că şi-a pus apometre şi nu vrea să consume. Este inuman”, a declarat Cristina Sârbu.

Au pus butoaie cu apă în baie

Conducerea de la Confecţia susţine că mereu angajatele au băut apă de la cişmeaua din curtea societăţii, cât despre apa de la grupurile sanitare, Constantin Racoceanu se mândreşte cu butoaiele în care se depozitează apa. „Nu este adevărat că nu au apă. Au butoaie cu apă la grupurile sanitare. Apă de băut tot timpul au luat de la cişmeaua din curte”, spune directorul.

A sesizat ITM-ul

Cristina Sârbu susţine că a anunţat un inspector de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, însă acesta i-a spus că nu poate merge în control fără acceptul şefilor. „Apă minerală am primit doar o dată, iar de atunci nimic. Eu am sunat la ITM şi un inspector de acolo mi-a zis că nu poate să vină în control fără acceptul şefilor”,

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă susţine că s-au făcut mereu verificări la Confecţia şi tot timpul s-a aplicat legea, însă de această dată nu s-a primit nicio sesizare oficială. „Noi mereu am făcut controale la Confecţia şi tot timpul am dat amenzi sau am acordat termene pentru remedierea problemelor. Nu putem merge la toate sesizările făcute de angajaţi. De această dată nu m-a anunţat nimeni că acolo ar fi probleme”, spune George Romanescu, inspector şef.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: