Societăţi sancţionate de Garda de Mediu Gorj

Societatea Multisoft a fost amendată de Garda de Mediu Gorj. Nu este vorba de cunoscuta companie din domeniul IT, ci despre o societate din Târgu Cărbuneşti care deţine o balastieră. Din cauză că nu avea autorizaţie de mediu  pentru activitatea de extracţie a nisipului şi pietrişului s-a ales cu o amendă de câteva sute de milioane de lei vechi.

Trei societăţi au fost sancţionate la finele anului trecut de Garda de Mediu Gorj. Printre acestea se numără şi societatea Multisoft care deţine în Târgu Cărbuneşti o balastieră. Astfel, reprezentanţii societăţii au fost amendaţi cu 600 de milioane de lei vechi. “La balastiera din Cărbuneşti am constatat că se extrăgea nisip, pietriş şi alte astfel de sorturi fără ca firma care administra această balastieră să deţină autorizaţie de mediu pentru această activitate. Am decis amendarea societăţii pentru această neconformitate”, a spus Simona Cornea, comisar şef Garda de Mediu Gorj.

Nici Cariera Meri nu a scăpat fără amendă după ce apa rezultată din curăţirea decantoarelor a fost deversată în Jiu. Reprezentanţii Carierei Meri au plătit o amendă de 200 de milioane de lei. 

O altă societate din Novaci a fost amendată cu 100 de milioane după ce a fost depistată că transporta deşeuri periculoase fără a deţine licenţă pentru un astfel de transport.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: