Socrii i-au răpit copilul, după moartea soţiei

Un motrean nu își poate recupera copilul de la socri, după ce soția sa a decedat într-un accident de mașină. Marius Stoican a povestit că micuțul de şapte luni a rămas la bunicii materni după ce și-a înmormântat nevasta, iar acum aceștia refuză să i-l mai dea înapoi. Tatăl nu a primit nici sprijinul justiţiei.

Un tată din municipiul Motru este disperat că nu își mai poate lua copilul de la socri din octombrie, de când soția a murit călcată de maşină. Marius Stoican a precizat că socrii i-au spus că îi vor da copilul doar cu o decizie a judecătorilor. ”După ce a fost înmormântarea am vrut să plec cu mama mea și cu copilul la apartamentul unde am locuit cu nevasta. Ei s-au opus total să iau copilul de acolo. Au zis că micuțul din curtea aia nu va pleca niciodată decât cu hotărâre judecătorească. Eu am sunat la 112 pentru că nu voiau să îmi dea copilul și a fost trimisă o patrulă de poliție. Acest unchi, care este și moșul copilului, a zis că degeaba am venit și cu poliția, că pe copil oricum nu îl iau”, declară Marius Stoican. De atunci și până în momentul de față omul nu și-a văzut fiul și nu știe nimic despre el. ”Este copilul meu. Eu vreau cu orice preț să îmi iau copilul”, a mai afirmat tatăl îndurerat.

Judecătorii motreni au uitat să-şi facă treaba

Gheorghe Pecingină, avocatul lui Marius Stoican, a făcut demersuri pentru ca tatăl să își poată recupera copilul. Omul a formulat o ordonanţă prezidenţială însă nu a fost redactată hotărârea, motiv pentru care nu pot face recurs.”Am formulat o ordonanță prezidențială la Judecătoria Motru. S-a judecat după cinci zile, dar nici în momentul de față nu avem redactată hotărârea deși legea prevede că trebuie redactată în 48 de ore. Termenul de recurs este în cinci zile și ne vedem în imposibilitatea de a formula recurs. Soluția este un pic ciudată și a fost admisă o reconvențională pe cale de ordonanță prezidențială”, spune Gheorghe Pecingină.

În apărarea motreanului, avocatul spune că micuţul ar putea fi în pericol, dat fiind că bunicul este bolnav de TBC. „Bunicul copilului din partea mamei, la care stă acum copilul este bolnav de TBC, dar acest aspect se pare că pentru judecătorii de la Motru nu are relevanță“, spune avocatul.

AmluatlegăturașicuceidelaProtecțiaCopiluluișimi-auspusesteochestieinedită,nuaumaiîntâlnitașaceva”

Gheorghe Pecingină, avocat

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: