Şoferi amendaţi pentru că au circulat pe caniculă

Şoferii nu au voie să circule pe drumurile naţionale şi europene atunci când este caniculă. Pentru că nu au respectat această directivă, mai mulţi şoferi de Tir-uri au luat amenzi usturătoare. Interdicţia a fost pentru ziua de duminică şi luni când meteorologii au anunţat temperaturi de peste 40 de grade la umbră şi cel mai probabil la nivelul asfaltului temperaturile au depăşit 45 de grade. În aceste condiţii, asfaltul se poate deforma sub greutatea maşinilor de peste 7,5 tone care au fost oprite în trafic.

În numai 15 minute, la intrarea în Târgu Jiu poliţiştii au aplicat amenzi de ordinal miilor de lei pentru şoferii care au circulat pe caniculă. TIR-iştii susţin că nu ştiau de restricţie şi nu înţeleg de ce li se aplică amendă dacă au depăşit cu doar câteva minute interdicţia de a circula. Şoferii au încercat în zadar să găsească explicaţii în faţa poliţiştilor care au şi întocmit procese verbale, amenzile fiind de 3.000 de lei. Şoferii de TIR au fost traşi pe dreapta şi au avut interdicţie să circule până la ora 20.00. Acelaşi lucru a fost valabil şi pentru ziua de ieri. „Nu-i înţeleg pe poliţiştii ăştia. Nu am ştiut de nicio restricţie şi am depăşit cu câteva minute şi gata îmi dau amendă sau îmi reţin permisul. Nu e posibil aşa ceva. Eu câştig 12 milioane şi îmi dă amendă 30 de milioane. Este imposibil aşa ceva”, spune un şofer supărat.   

Singurele transporturi tolerate sunt cele de alimente, apă sau urgenţe. “ Am instituit filtre şi am oprit în trafic toate maşinile ale căror masă depăşeşte 7,5 tone pentru că Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi a emis restricţii în intervalul 08.00-20.00 în zilele de duminică şi luni pe drumurile naţionale şi europene”, a declarat Alin Bondoc, agent SPR Gorj.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: