Angajaţi neplătiţi cu lunile. „Nu mai rezistăm fără salarii!”

Un nou protest la Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj, societate care aparţine Consiliului Judeţean. Muncitorii care lucrează la consolidarea podului de la Turcineşti au întrerupt activitatea pentru că nu au mai primit salariile de câteva luni. Li s-au făcut noi promisiuni, însă oamenii nu mai sunt dispuşi să lucreze fără să fie plătiţi.

Cei 12 angajaţi care lucrează la podul de la Turcineşti nu au mai vrut să lucreze pentru că sunt restanţe prea mari la salarii. Din aprilie, de la ultima grevă, până în prezent, oamenii nu au primit nici măcar un salariu întreg. „Avem copii, greutăţi. Nu mai putem rezista. Ne promit în fiecare zi că ne dau banii. Nu am luat salariile de trei luni. Nu putem munci pe degeaba. Suntem 77 de angajaţi în situaţia asta. Dar doar zece muncim aici la pod şi îi ţinem pe ceilalţi în spate”, a spus, revoltat, unul dintre angajaţi.

„Dacă nu îşi permit să ne plătească, s-o închidă. Intrăm în şomaj şi ne căutăm de lucru. Nu să stăm aici ca animalele, fără bani, fără nimic. Nu mai muncim fără bani. Nu putem să rezistăm fără salarii. Atâta timp cât ne dă de lucru, să ne plătească. Nu se mai poate aşa ceva! Vor ieşi conflicte mai mari, pentru că am început să vorbim. Au şi plecat mulţi dintre noi pentru că nu ai cu ce să rezişti”, a mărturisit un alt salariat.

950 de lei au primit salariaţii din aprilie până în prezent. Societatea este în insolvenţă, iar banii tot mai puţini. „Am făcut lucrările aici la pod. Ne-au băgat în insolvenţă, au venit cu promisiuni. Ajunserăm în luna iulie şi am primit doar nouă milioane (n.r. lei vechi), nu tu bonuri, spor de vechime, nimic. Banii sunt pe luna aprilie. Lucrăm pe salariul minim pe economie. Avem copii şi utilităţi de plătit. Să ne dea banii la zi, să ne ridice moralul să putem lucra în continuare. În ritmul acesta, nu se poate”, este semnalul de alarmă tras de un alt muncitor.

 

Florică: Nu depinde de noi!

Administratorul special al IDP Gorj, Marius Florică, a încercat să calmeze spiritele, însă nu le-a dat oamenilor decât speranţe. Va încerca să facă rost de bani pentru trei salarii. „Oamenii au fost informaţi că suntem în procedură de a accesa de la fondul de garantare trei salarii. S-au depus documentele. Aşteptăm să primim acele sume de bani care reprezintă, ca valoare, trei salarii din lunile anterioare. Pe luna aprilie, am acordat un avans de 700 de lei, pe luna mai 250 de lei şi încercăm să mai plătim o sumă din banii pe care i-am încasat. A durat mult pentru că acestea sunt procedurile. Nu depinde de noi. Din acest motiv sunt şi oameni nemulţumiţi”, a declarat Marius Florică, administratorul special al IDP Gorj.

Vizualizări: 1,791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: