Schimbări de lideri la sindicatele din minerit şi energie

Sindicatele din minerit şi energie se pregătesc pentru alegerile extraordinare care vor avea lor în perioada 9-11 aprilie la Herculane. Vinerea trecută a avut loc la Rânca, şedinţa Consiliului Director al Federaţiei Naţionale Mine Energie unde s-au pus la punct ultimele detalii pentru congresul de la Herculane.

Astfel, USMO va avea patru vicepreşedinţi în loc de unul. Marin Condescu, secondat până acum doar de Viorel Temelescu, va avea trei noi vicepreşedinţi. Aceştia vor fi aleşi în aprilie, dar cărţile par deja făcute. Câştigători vor fi Marin Golea, care îi reprezintă pe minerii din zona Rovinari, Constantin Ureche, reprezentantul minerilor din zona Motru, şi Eugen Iovan, reprezentant al minerilor şi energeticienilor din Turceni Jilţ. Interesantă este trecerea lui Iovan cu arme şi bagaje din uniunea sindicală al lui Ruşeţ (USME Jilţ) în cea a lui Condescu (USM Oltenia). „Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia va avea un reprezentant al energeticienilor şi aşa am hotărât, împreună cu uniunea sindicală, să facem parte din USMO. La congresul din aprilie vor fi aleşi vicepreşedinţii, în număr de patru. Eu voi reprezenta minerii şi energeticienii de la Turceni“, a declarat sindicalistul Constantin Iovan.

Schimbări vor fi şi la alte nivele de conducere ale USMO, care va fi organizată în departamente care să corespundă cu cele din Electra. Astfel, USMO va avea un departament termoenergetic, care va fi condus tot de Iovan, dar şi mai multe departamente miniere. Secretar general al USMO va rămâne în continuare Gheorghe Etăgan.

Alegeri şi la FNME

Senatorul Ion Ruşeţ va rămâne lider sindical, dar în plan naţional. Astfel, în aprilie vor avea loc alegeri extraordinare şi la Federaţia Naţională Mine Energie, dar şi aici cărţile sunt deja făcute.

Preşedinte va rămâne Marin Condescu, iar Ion Ruşeţ va fi prim-vicepeşedinte. Şi aici vor fi înfiinţate trei posturi de vicepreşedinte care le vor reveni lui Dumitru Pîrvulescu, Constantin Mitrescu şi Dumitru Popa. „Energeticienii de la Turceni îl vor susţine în funcţia de vicepreşedinte în cadrul Federaţiei Mine Energie pe Constantin Mitrescu, liderul de sindicat de la Rovinari. Domnul Mitrescu va fi vicepreşedinte în cadrul FNME, iar eu în cadrul USMO. Dumitru Pârvulescu şi Dumitru Popa, sunt vicepreşedinţi şi în momentul de faţă şi vor rămâne în continuare“, a mai declarat Iovan.

Secretar general al FNME va fi Ioan Feurdean, iar trezorier Gheorghe Etăgan.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: