Şolea critică modul de organizare a concursului pentru Direcţia „Brâncuşi“

Marius Şolea, consilier în cadrul Ministerului Culturii, critică dur modul de organizare a concursului pentru ocuparea postului de director al Direcţiei de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Din punctul lui de vedere niciunul dintre cei şase aspiranţi la această funcţie nu merită să câştige, iar primarul Florin Cârciumaru are un minus, întrucât nu trebuia să dispună să se facă o comisie la Ministerul Culturii care să evalueze proiectele atâta timp cât organizatorul concursului este primăria Târgu Jiu.

Potrivit lui Şolea nu doar notele mici obţinute au stat la baza anulării concursului pentru ocuparea funcţiei de director al Direcţiei de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu ci o serie întreagă de nereguli. „Sunt multe nereguli până la rezultat, oamenii care nu trebuiau să intre în concurs pentru că nu îndeplinesc condiţiile, alţii nu trebuiau să fie în concurs pentru că nu au dus dosarele, iar alţii care nu trebuiau să ajungă la Bucureşti cu dosarele. Şi o altă problemă, Ministerul Culturii nu organizează acest concurs, este o imbecilitate ca Ministerul Culturii să aibă membri majoritari în comisie. Concursul este organizat de către Primăria Târgu Jiu, nu se face evaluarea la Ministerul Culturii, este o prostie totală, este minusul primarului din Târgu Jiu, lipsă de informaţie”, a precizat Marius Şolea.

Şolea: Nimeni nu e potrivit pentru această funcţie

Marius Şolea este mulţumit de faptul că s-a anulat concursul pentru că din punctul lui de vedere niciunul dintre candidaţi nu merită să fie în fruntea acestei instituţii. „Nu sunt de acord cu nimeni dintre cei care sunt acolo, nu sprijin pe nimeni din motive diferite. Andrei Novac nu are vechimea necesară pentru ocuparea acestei funcţii de conducere. Ovidiu Popescu nu poate ocupa această funcţie pentru că a făcut greşeala de a semna acel memorandum pentru realizarea unui centru particular de informare „Constantin Brâncuşi”, un centru care nu trebuie să funcţioneze pe bani publici. Orice proiect realizat pe bani publici trebuie să intre în dezbatere, nu s-a întâmplat acest lucru. Emiliei Nanu doar două melodii îi cunosc… iar ceilalţi candidaţi nu s-au remarcat în niciun fel”, a adăugat Marius Şolea.

El susţine că zvonurile, cum că şi-ar dori el acest post, sunt total false. „Am auzit că s-a spus că vreau să ocup eu acest post de director, fals, nu o să mă mai întorc la Târgu Jiu decât pentru mormânt. Atât”, a spus acesta.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: