Solicitările oamenilor de afaceri pentru autorităţile din Gorj

Asociaţia Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017 a întocmit o listă de solicitări către autorităţile locale care vor să sprijine mediul de afaceri. Acestea au fost desprinse după o serie de întâlniri şi dezbateri. Circa 20 de întreprinderi mici şi mijlocii fac parte din această asociaţie condusă de Adrian Lelius Stănuşoiu.

Un prim aspect se referă la schemele de ajutor de minimis pentru dezvoltarea locală. „Plecând de la premisa existenţei în ţară a unor exemple de bună practică în acest domeniu, printre care cel al Municipiului Oradea şi chiar în judeţul nostru, la Motru, unde se încearcă un astfel de demers, Asociaţia a cerut găsirea unor soluţii şi pentru Municipiul Târgu Jiu. S-a convenit ca până la următoarea întâlnire, 30 octombrie, să fie conceput un draft cuprinzând un studiu, analize, propuneri de scheme de ajutor de minimis cu avantaje/dezavantaje pentru fiecare, care să permită atât realizarea unor noi investiţii şi crearea de noi locuri de muncă în municipiul nostru, cât şi menţinerea, consolidarea celor existente”, arată un comunicat al asociaţiei.

Oamenii de afaceri cer ca imobilele să fie corect impozitate, în baza unor evaluări corecte, în prezent existând diferenţe mari între imobile vecine. Pentru imobilele neutilizate, abandonate, degradate, Asociaţia a propus un mod de taxare diferenţiată a acestora. „Reprezentanţii primăriei vor iniţia un proiect de HCL în luna noiembrie prin care se va propune majorarea taxelor şi impozitelor pentru aceste imobile cu până la 500% începând cu luna ianuarie 2019”, se arată în comunicat.

Oamenii de afaceri cer finalizarea PUG

Asociaţia Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017 susţine că, pentru stimularea investiţiilor viitoare, este necesară urgentarea tuturor procedurilor în vederea finalizării Planului Urbanistic General al Municipiului Târgu Jiu la care se lucrează de peste 10 ani, lipsa acestuia stopând/blocând investiţiile locale. „Reprezentanţii primăriei au estimat că până în iulie 2019 Municipiul Târgu Jiu va avea un PUG aprobat, în vigoare”, arată comunicatul asociaţiei.

Oamenii de afaceri au cerut şi găsirea unor soluţii pentru crearea accesului prin str. Livezi la zona ROSTRAMO (poarta 2), pentru a se pune în valoare zona industrială, precum şi reabilitarea reţelelor de canalizare şi alimentare cu apă în zona ARTEGO, ROSTRAMO, Narciselor.

Asociaţia a cerut înfiinţarea unui centru de excelenţă pentru antreprenoriatul local, după modelul Oradea. „Reprezentanţii primăriei au comunicat că există un astfel de birou în structura organizatorică a Primăriei Târgu Jiu, necesitând reevaluarea, reorganizarea acestuia în vederea eficientizării activităţii sale”, se arată în comunicat.

Oamenii de afaceri au cerut primăriei şi mai multă implicare în promovarea turistică a municipiului Târgu Jiu şi în punerea în valoare a operelor lui Brâncuşi.

Vizualizări: 1,240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: