Solist de muzică folk, vicecampion la carting

Ionuț Popescu este cunoscut în mediul artistic în Târgu Jiu ca fiind unul din îndrumătorii formației Strunga și Anonim Band. Acesta predă de mai mulți ani la Palatul Copiilor fiind îndrăgostit de muzica folk. Asta nu-l împiedică însă să încerce și alte provocări cum ar fi schiul, pescuitul sau cartul. A participat la mai toate festivalurile din țară și mărturisește că scena este locul unde se simte împlinit.

Profesorul de muzică de la Palatul Copiilor face echipă bună cu cei șapte soliști ai trupei Anonim. Merge în spectacole alături de ei și tot el a fost cel care le-a insuflat dragostea pentru folk. ”Este o muzică a sufletului, eu cânt de plăcere, e cel mai frumos lucru să ai darul de a cânta. Am avut șansa să termin o facultate de muzică și apoi să vin la Palatul Copiilor. Predau însă din 2000, de când am finalizat Liceul Pedagogic”, a declarat Ionuț Popescu.

Talentul și l-a demonstrat pe mai multe scene din țară, fiind nelipsit de la festivalurile-concurs. A învățat să cânte la chitară de la tatăl său, talentul fiind o moștenire de familie. ”Am început cu Festivalul ”Poarta Sărutului”, festivalul ”Castanilor” din Ploiești, ”Corona Festival” din Brașov, ”Toamna Baladelor” din București. Am cântat aproape în toată țara. Cânt la chitară din generală, tata m-a învățat, am moștenit darul de a cânta”, a precizat Ionuț Popescu.

Când nu face muzică, se dă cu cartul

Deși are un program foarte încărcat, profesorul Ionuț Popescu își face timp și pentru alte pasiuni. Cel mai mult îi place să schieze. Frecventează pârtiile de la sârbi mărturisind că sunt mult mai bune ca ale noastre. Pescuitul este o altă metodă de relaxare, cum este și cartingul. ”Am fost vicecampion național de două ori la carting. Este o pasiune mai veche și particip ori de câte ori am ocazia. În schimb, la schi merg foarte des în sezon. La noi merg aproape în fiecare week-end iar la sârbi de două ori pe sezon. Au pârtii foarte bune și am prieteni acolo de aceea aleg mai tot timpul această destinație”, a mărturisit Ionuț Popescu.

SCHIMBARE

Acesta spune despre meseria sa că este prost plătită dar este o meserie nobilă. Dacă ar fi să nu-i mai placă, cel mai probabil ar alege o carieră în sistemul juridic. ”Este o meserie nobilă, modelezi suflete, e plăcut. Dacă totuși aș alege să fac o schimbare, probabil aș merge către sistemul juridic pentru că am o facultate în drept”, a adăugat Ionuț Popescu, profesor de muzică. 

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: