Soluția pentru fabrica de gips-carton de la Rovinari

Vești bune de la oficialii Complexului Energetic Oltenia. După luni bune de când primarul din Rovinari se roagă de administrația companiei să scoată la licitație șlamul dens care rezultă din arderea cărbunelui pentru a da posibilitatea unui investitor să deschidă o fabrică de gips carton, vine un răspuns favorabil din partea companiei. În câteva zile, vor începe demersurile pentru organizarea licitației.

De mai bine de opt luni, primarul din Rovinari, Robert Filip, se plânge că riscă să piardă această investiție de câteva zeci de milioane de euro pentru că investitorul nu poate cumpăra materia primă ca să pună bazele unei fabrici de gips carton, așa cum există și la Turceni.

Întrebat de această situație, managerul companiei, Daniel Burlan, a explicat la Târgu Jiu TV, că s-a găsit o soluție și că lucrurile se vor rezolva.  „Au tot fost discuții cu un alt operator care a dezvoltat o altă afacere la Turceni și a fost sprijinit de stat. A trebuit să găsim o formulă prin care noi să nu avem probleme. Și am identificat-o. Vom scoate la licitație produsul pe care noi putem să-l valorificăm. Noi vom vinde șlam dens, acesta este produsul care rezultă din instalațiile noastre. Dacă la Turceni, instalația de uscare și de unde a rezultat gipsul a fost făcută de Complexul Oltenia și acolo vindem gips, aici nemaiavând bani să facem noi propria investiție, vom scoate la licitație vânzarea șlamului dens și cine dorește să-și facă investiție pentru instalația de uscare”, a precizat Burlan.

El a mai adăugat că, în câteva zile, va începe demersurile pentru această licitație la Rovinari: „Se va realiza această fabrică. Săptămâna viitoare cred că vom aproba în Directorat caietul de sarcini pentru această investiție. Urmează ca apoi câștigătorul acestei proceduri să facă și fabrica de rigips”.

Primarul Robert Filip susține că fabrica de gips-carton va însemna o investiție de 30 de milioane de euro. Primele discuții pe marginea acestei investiții au început în urmă cu mai bine de opt luni. 

Vizualizări: 6,319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: