Şomaj tehnic şi la CE Turceni

Directorul general al Complexului Energetic Turceni, Octavian Graure, a finalizat negocierile cu sindicatele şi spune că circa 2600 de angajaţi vor intra în şomaj tehnic în perioada 17 mai – 14 iunie. Şefii complexului estimează că în perioada respectivă vor fi realizate economii de circa 35 de milioane de lei.

„Nu există alte variante pentru a ţine cheltuielile la o limită care să nu ne creeze probleme suplimentare. Cererea de energie e atât de mică încât am ajuns să dăm în două luni puţin mai mult cât aveam înainte cererea pe o singură lună. Avem prognozele meteo pentru perioada următoare şi acestea ne indică temperaturi de 30 de grade Celsius, ceea ce ne va crea noi probleme. Depozitele sunt pline şi cărbunele se autoaprinde, trebuie să îl supraveghem şi, de aceea, sperăm ca în perioada aceasta de şomaj tehnic să reducem din stocuri. Sunt şanse de redresare după 1 iulie”, afirmă directorul general. Aproximativ 500 dintre persoanele ce vor fi trimise în şomaj tehnic provin din rândul personalului TESA.

Depozite pline şi la Rovinari şi SNLO

Directorul general al Complexului Energetic Rovinari, Tiberiu Trotea, spune că şi această unitate îi va trimite pe mineri acasă, dar doar pentru două săptămâni. Perioada negociată cu sindicatele este ultima săptămână din luna mai şi prima din luna iunie, discuţiile nefiind încă finalizate prin semnarea unui protocol. Cei circa 8500 de angajaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia vor merge şi ei acasă începând cu data de 17 mai, directorul general Daniel Burlan că programul de lucru va fi reluat pe 1 iunie, dar doar pentru două săptămâni. Minerii vor fi trimişi din nou în şomaj tehnic în ultimele două săptămâni din luna iunie, administraţia sperând că includerea societăţii în noua companie Electra, de la 1 iulie, va rezolva problema consumului de cărbune, stocurile din cadrul SNLO fiind şi ele foarte mari în continuare.

         

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: