Rromii veniți din străinătate cer ajutor social

Frica de coronavirus i-a adus acasă din străinătate și acum vor să trăiască din mila statului. Se întâmplă în comuna gorjeană Bengești-Ciocadia, acolo unde zeci de rromi au luat cu asalt primăria să ceară ajutoare sociale, imediat ce au ieșit din izolare. Au fost refuzați de autorități și îndemnați să pună mâna să muncească.

Comuna Bengești-Ciocadia se află în topul comunelor din Gorj unde au revenit cei mai mulți localnici aflați peste hotare. Aici au venit acasă peste 160 de rromi, dintre care 120 sunt în izolare.

Cei care au scăpat de perioada de stat în casă au luat drumul primăriei să ceară sprijin de la stat. ”Avem probleme serioase în comună cu cetățenii rromi care au venit din străinătate. Dacă la început nu au vrut să stea în izolare și a trebuit să cer ajutorul poliției și al armatei, acum vor ajutor social. Cei care au ieșit din izolare vin la primărie să ceară ajutor social, că nu au din ce trăi. Noi le-am spus că acum este pandemie, nu vrem să ne expunem și să nu vină la primărie. Până acum peste 15 persoane au solicitat ajutor social”, a precizat primarul Victor Geogia.

Primarul din comuna Bengești-Ciocadia le recomandă rromilor din localitate, căci ei sunt cei care vor să trăiască din ajutor social, să nu mai piardă timpul pe la primărie. ”Este vorba de cetățenii rromi, că lor nu le prea place munca. Eu le-aș recomanda să renunțe la a mai întinde mâna și să meargă la muncă. Nu mai pot trăi așa. Trebuie să înțeleagă faptul că pentru o mână de voturi nu mai facem compromisuri, mai ales că nu se știe când mai sunt alegeri”, a mai spus primarul din Bengești Ciocadia.

Vizualizări: 5,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: