Şomerii gorjeni împânzesc Germania

Tot mai mulţi gorjeni îşi fac actele pentru a pleca la muncă în Germania prin Casa Judeţeană de Pensii Gorj. Majoritatea din cei care pleacă sunt tineri, iar aceştia susţin că recurg la această măsură pentru că nu au cu ce trăi în România. Până acum au fost depuse peste 400 de cereri pentru muncă în Germania.

Oamenii pleacă de acasă pentru că nu se mai pot descurca cu banii. Aceştia aleg să muncească în Germania în agricultură, decât să stea pe un salariu foarte mic la ei acasă. „Nu am ce face aici. Să stau pe un salariu de 600 de lei- Mai bine plec în Germania, ştiu că e greu, dar câştig ceva, decât să stau aici să muncesc degeaba”, declară un tânăr care aştepta rezultatul comisiei de la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj.

Până acum la Casa Judeţeană de Pensii Gorj au fost depuse peste 400 de cereri, cu mult mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În anul 2009 au fost primite peste 5000 de cereri de la gorjenii care vor să muncească în Germania. „Este o avalanşe de persoane care vor să plece la muncă în Germania în această perioadă. Noi nu eliberăm decât documentaţia pentru cei care vor să plece în Germania. Doar astăzi am primit în două ore 26 de cereri, iar tot astăzi un grup format din 30 de persoane au plecat”, declară Ioana Talău, director adjunct AJP Gorj.

Condiţia de bază pe care persoanele solicitante trebuie să o îndeplinească este să nu mai fie asiguraţi în sistemul de securitate socială din România, adică să nu mai fie salariat funcţionar public, şomer indemnizat, sau pensionari.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: