Somn uşor ! Pandurii au dormit în ghete la Ploieşti

Cu Steaua OK, cu Astra KO! Ce diferenţă între echipa lui Grigoraş care scotea un egal cu Steaua şi cea care s-a prezentat ieri la Ploieşti. Lipsiţi de aportul căpitanului Pintilii, gorjenii au jucat extrem de slab şi au pierdut fără drept de apel cu 0 la 2. Scor blând după raportul ocaziilor.

 

Astra Ploieşti – Pandurii Târgu Jiu        2-0 (1-0), stadion Astra din Ploieşti, 1.000 de spectatori.

Au marcat: Găman (min. 28), Fl. Pătraşcu (58’).

Astra: Lung jr. – Bărboianu, Găman, Oprsal, Morais – Bog. Pătraşcu – Amorim, Rusu (Budescu 56’), Băjenaru (Fl. Pătraşcu 40’), Al. Stan (Seto 82’) – Fatai. Antrenor Mircea Rednic.

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Rada, Cristea – Voiculeţ, Nistor (Grigoraş 62’), Maxim (Neagu 67’) – Lemnaru (Brata 46’), Batin, Ibeh. Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Bărboianu (32’), Amorim (35’) / Brata (51’), Unguruşan (79’), Rada (82’).

Arbitri: Radu Petrescu – Ciprian Danşa şi Petruţa Iugulescu.

 

Rednic a bifat prima victorie la Astra cu largul concurs al pandurilor care au făcut la Ploieşti unul din cele mai slabe meciuri din acest sezon. 

 

Găman le-a taxat somnolenţa

 

Fără „motorul” Pintilii, Grigoraş a trebuit să umble puţin la aşezare. L-a retras pe Maxim în tridentul de la mijloc şi l-a titularizat pe ineficientul Lemnaru. Mutarea n-a prins prea bine. Ca doi tehnicieni cu ştate vechi în fotbal, Rednic şi Grigoraş s-au studiat atent în primele minute. Atâr de atent încât ocaziile au cam lipsit. Doar Fatai şi Batin au încercat timid vigilenţa portarilor adverşi. De marcat au făcut-o gazdele. Mingea l-a lovit nefericit pe Maxim la un corner şi a sărit la Găman care a înţepat-o sub bară. De remarcat lipsa de reacţie a fundaşilor, care au dormit în ghete la această fază. Ibeh a avut golul egalării în bocanc dar a ratat incredibil din 6 metri după lovitura liberă executată de Nistor. Practic astralii intrau în avantaj la pauză după o repriză dominată steril de gorjeni care au plătit însă scump preţul unei neatenţii.

 

Fatai a fost fatal

 

Grigoraş a mutat la pauză. L-a scos pe inexistentul Lemnaru şi l-a introdus pe Brata. Prima ocazie a venit însă la poarta pandurilor. Fatai a tras în plasa laterală din interiorul careului. Brata s-a făcut repede remarcat, dar numai pentru un galben în urma unei simulări grosolane. Gorjenii au primit lovitura fatală de la „argintul viu” al gazdelor, Kehinde Fatai. Nigerianul a făcut slalom prin apărarea adversă şi i-a pasat decisiv lui Florin Pătraşcu pentru 2 la 0. Tot Fatai putea duce scorul la unul de neprezentare dar şutul său superb a trecut puţin pe lângă vinclu. Grigoraş a mai scos din joc două mâini moarte, Nistor şi Maxim şi i-a introdus pe fiul său Alex şi pe Neagu. Totul în zadar însă. Echipa sa a rămas la fel de inofensivă. Alexandru Stan a fost aproape de un eurogol dar lobul său de la 20 de metri a ratat de puţin ţinta. Astra a mai avut o şansă de a face 3-0 dar Budescu a ratat după ce îl driblase pe Mingote. Practic, gorjenii au fost nevoiţi să se apere în loc să caute un gol care să-i readucă în joc. Pandurii au încheiat în genunchi meciul de la Ploieşti, unul care putea să le garanteze îndeplinirea obiectivului dar care le dă în schimb noi frisoane.

 

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: