Sorin Boza, la bilanț. Care e cea mai mare nerealizare!

Managerul Complexului Energetic Oltenia își face bilanțul la trei ani de când a fost instalat în fruntea companiei. Sorin Boza a explicat că, printre cele mai mari realizări pe care le-a trecut în cont, sunt păstrarea locurilor de muncă și menținerea companiei pe linia de plutire. Boza a mărturisit, totodată, că are și o mare nemulțumire. Că nu a putut face nimic să reducă numărul accidentelor de muncă petrecute în cariere și termocentrale în acești trei ani.

Sorin Boza a mărturisit că se mândrește cel mai mult că a reușit să mențină Complexul Energetic Oltenia pe linia de plutire, făcând referire la prețul certificatelor de dioxid de carbon care a explodat în ultimii doi ani. În plus, a adăugat Boza, a reușit să încheie anul 2017 pe plus. „Au trecut trei ani. Am făcut un bilanț al meu pentru că, pentru mine, au fost poate cei mai grei ani din viață pe care i-am avut până acum, însă există un bilanț pe care îl voi face public. Pentru mine, cele mai importante lucruri sunt trei elemente: am reușit cea mai mare realizare a noastră, a tuturor, să menținem acest Complex pe o linie de plutire chiar dacă acești trei ani au fost incredibil de grei. Sunt mândru că, în 2017, când costul certificatului era la o valoare sub 10 euro, CEO a reușit să fie, pentru prima dată în istorie, pozitiv și apreciat și desemnată compania numărul unu în energie”, a precizat managerul CEO.

Boza a mai explicat că se bucură că a reușit să nu mai facă disponibilizări de când a preluat mandatul de președinte al Directoratului: „Am dat siguranță celor 13 mii de angajați. Poate cel mai important a fost că am reușit să nu mai facem restructurări, să nu mai trimitem oamenii în șomaj tehnic, în concediu fără plată. Din contră, în acești trei ani de zile s-a muncit pe brânci și am avut ocazia să dăm stabilitate și siguranță colegilor noștri, celor 13 mii de oameni, angajați ai noștri și nu numai. În al treilea rând, pentru mine este foarte important că am avut ocazia să îmi cunosc dușmanii și oamenii care și-au dorit să fie lângă mine, care m-au ajutat când mi-a fost greu. Nu au fost puține astfel de clipe, dar vreau să spun că îmi doresc să trăiesc alături de persoane umane, să am alături oameni care doresc doar binele acestei companii și, prin adoptarea acestui Memorandum, să deschidem o nouă eră în viața acestui Complex. Pentru că vrem sau nu, până în 2035 – 2040, acești oameni au unde să lucreze, să își ia salariile, să iasă la pensie. Am reușit să punem ceva la fondul de salarii astfel încât oamenii să simtă acest lucru”.

Pe lângă lucrurile bune cu care se mândrește, Boza a explicat și care e cea mai mare nerealizare a sa: „Sunt și multe nerealizări ale mele. Cea mai importantă e în faptul că am avut foarte multe accidente de muncă în această perioadă. Este, din păcate, o nerealizare a mea și o recunosc și nu îmi mai ocup timpul cu manipulatori, oportuniști”.

Vizualizări: 2,802

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: