Sorin Bucurescu, în căutarea unui primar pentru Slivileşti

Primarul din Slivileşti a fost achitat la prima instanţă într-un dosar în care era cercetat alături de Maria şi Mihai Râmescu, oameni de afaceri din Motru. Bucurescu a fost în arest preventiv şi arest la domiciliu, dar nu critică anchetatorii pentru greşeala lor. Bucurescu este în căutarea unei persoane potrivite care să candideze la Slivileşti pentru că legile din ţara asta par să-i fi luat cheful de primărie. Dacă nu va găsi, va candida tot el, a mai spus Sorin Bucurescu la Radio Infinit. 

Reporter: Cum aţi primit vestea achitării?

Sorin Bucurescu: Era normal şi firesc atâta timp cât ştiam că sunt nevinovat, ştiam că nu am semnat nici un document, că nu semnasem ceva ilegal. Este foarte importantă, că dacă nu aş fi fost achitat, vă daţi seama că viitorul mandat era compromis, multe proiecte începute pe care nu aş mai fi putut să le finalizeze eu.

Rep.: Dar angajata primăriei, Alexandra Loghin, a fost condamnată la 6 luni.

S.B.: Da, între-adevăr, se pare că a greşit fără să-şi dea seama, a făcut anumite haşurări pe o hartă care a dus în eroare organele de anchetă. Dânsa nu şi-a dat seama că între timp se lucra la noile Planuri Urbanistice Generale (PUG) şi angajata credea că vechiul PUG nu mai e valabil. Ori vechiul PUG e valabil până la aprobarea unuia nou.

Rep.: Anul trecut aţi fost reţinut, aţi stat în arest la domiciliu şi acum sunteţi achitat.

S.B.: Nu mai comentez. Aşa a fost, nu port ură, duşmănie pe nimeni. Aşa a fost situaţia... Probabil că s-a greşit undeva, o anume persoană a greşit, dar nu port nicio vină nimănui. Unele persoane trec foarte greu peste acele momente. Dar am trecut, probabil aşa a fost să fie.

Rep.: În primăvară aţi câştigat procesul cu ANI, acum acest dosar. Încep să vi se rezolve problemele.

S.B.: Da, într-adevăr anul acesta am câştigat două procese. Cel cu ANI a durat 5 ani, acesta doi ani, dar cel mai important lucru este că am câştigat un băieţel care este cel mai important pentru mine de pe faţa pământului.

Rep.: La anul mai candidaţi?

S.B.: Dacă nu cumva pe raza localităţii apare altă persoană dornică să facă treabă, capabilă să facă performantă, candidez. Dacă aş găsi o persoană potrivită nu aş mai candida pentru că legile sunt aşa cum sunt, orice pas greşit pe care-l face un primar se numeşte abuz în serviciu şi foarte uşor orice primar poate să greşească în price moment.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: