Sorin Cârţu: „Nu suntem condamnaţi la retrogradare!”

Antrenorul Sorin nu este mulţumit de rezultatele echipei de la revenirea pe banca pandurilor, dar crede în şansele de salvare de la retrogradare. Tehnicianul acuză unii jucători că nu mai fac faţă campionatului ligii I, motiv pentru care i-a şi trimis la echipa a doua. Pentru a slava echipa de la retrogradare antrenorul craiovean spune că are nevoie de jucători cu psihic de competiţie, ceea ce nu e cazul majorităţii celor de la Pandurii. În ceea ce priveşte jocul echipei însă, Cârţu crede că se vede un progres mai ales la ultimele meciuri, incluzând aici şi repriza a doua a partidei de la Mediaş.

Reporter: Sunteţi dezamăgit jucătorii de la Pandurii sau de lipsa de rezultate a echipei?

Sorin Cârţu: Nu sunt neapărat dezamăgit de ei cât supărat că nu au făcut rezultate, pentru că până la urmă tot rezultatul contează. Urmează acum un meci cu Unirea pe care trebuie să vedem cum în rezolvăm. Sper să nu fie acelaşi deznodământ pentru că aşa cum s-a văzut nu am jucat rău şi el patrulea meci care se termină cu un rezultat care ne dezavantajează şi pe care nu-l meritam. La fel şi cu Steaua şi cu Dinamo, poate la Galaţi am jucat mai slab dar şi la acest ultim meci s-a jucat bine dar scorul nu ne-a fost favorabil. Suntem la al patrulea meci când jucăm în superioritate numerică şi nu putem să exploatăm acest lucru.

Rep.: Ce şanse credeţi că aveţi acum la meciul cu echipa campioană?

S.C.: Urmează un meci dificil, dar nu pot prevedea nimic, am spus că eu vin şi îmi fac treaba aici cât pot de bine, muncesc şi nu are nimeni ce să îmi reproşeze din acest punct de vedere. Dar eu sunt aici să plătesc nişte note de plată, eu sunt cel care le decontează acum. Văd ce vom face, muncesc în continuare şi merg până la ultima bătălie şi sunt pregătit.

Rep.: Se spune că Pandurii este una dintre echipele condamnate la retrogradare….

S.C.: Singura mea dorinţă este să nu se implice nimeni în lupta pentru salvare , arbitrajele să fie cât se poate de echidistante şi atunci retogradatele sa fie stabilite pe teren. Eu nu spun că suntem condamnaţi la retrogradare pentru că este prematur. Se va juca până în ultima etapă, problema e că acum puteam să stăm mai liniştiţi întrucât am avut nişte situaţii bune şi cu Dinamo, şi cu Galaţi sau chiar acum cu Mediaşul. Privim înainte si încercam să salvam ce mai putem. Programul pe care îl avem în fata este greu, dar pe mine mă deranjează programarea pentru ca avem puţin timp la dispoziţie. Am jucat duminica, acum jucam vineri, iar eu a trebuit să umblu la componenta echipei, tocmai pentru a împărţi efortul, pentru ca e greu să joci în sistemul acesta miercuri-sâmbătă".


Rep.: Ce şanse credeţi că mai are acum Pandurii să se salveze de la retrogradare?

S.C.: Nu vorbesc de procente pentru salvare, dar vreau să spun că pentru salvare avem nevoie de oameni tari, cu psihic de competiţie. Nu de taraţi şi nu de complexaţi ci numai oameni care să fie pregătiţi în orice moment să facă totul, să aibă puterea în orice secundă a jocului să fie concentraţi maximal. Avem nevoie de jucători cu responsabilitate dar puţini sunt aşa de la Pandurii.  Sunt unii la care nu am ce să le reproşez, jos pălăria pentru ei, s-au văzut care sunt şi se pot face analize de acest gen. Se vede cât au luat de la Pandurii şi cât au dat pentru echipă. Nu putem veni după aceea cu scuze de genul că n-am ştiut că mă loveşte mingea, că eu n-am vrut să o deviez, că eu nu am vrut, că nu ştiam că se duce pe poartă. Nimeni nu vrea, dar dacă ai un psihic de competiţie, atunci în orice moment poţi să preîntâmpini aceste situaţii. Aşa ceva ne trebuie pentru că acestea sunt jocurile, aşa am vorbit de la început când am venit şi le-am deschis uşa şi le-am zis, care vor să rămână e OK, dar care nu să nu plece la luptă cu mine. Asta e situaţia dacă nu pot, uşor, uşor vor pleca. Am trimis doi la echipa a doua, azi am mai trimis unul pentru că am constatat că Ghindeanu nu mai poate să ne ajute.

Rep.: La cine veţi mai renunţa?

S.C.: Am renunţat deja după meciul cu Mediaşul la Ghindeanu care s-a dus deja la echipa a doua. Nu am vorbit încă de Hidişan să meargă acolo deocamdată. Nu prea am cu ce să fac, merg mai departe cu copii care pot măcar să alerge, măcar dacă nu pot rezolva problemele tehnico-tactice, măcar să le rezolve cu dorinţă şi putere de muncă şi alergare. Dar unii nici nu cu asta nu pot deşi ne bazăm pe experienţa lor de joc iar în momentul în care intră pe teren nici nu mai contează. Am avut o linie de mijloc la Mediaş mult mai experimentată decât ce aveau gazdele. Cu Orac, cu Ghindeanu şi Rusu şi Stojean. La ultimii doi nu am ce să le reproşez, sunt nişte băieţi de toată isprava, te poţi baza pe ei în orice moment şi sunt oameni pe care te poţi baza oricând. Ceilalţi numai la ciupeală şi exact cum au fost învăţaţi de-a lungul timpului. Sunt foarte mulţi în echipa asta care nu au făcut decât să ciugulească şi să exploateze bunătatea preşedintelui.

Rep.: Ce spune conducerea clubului despre situaţia actuală?

S.C.: Preşedintele e dezamăgit de situaţia actuală, e normal să fie dezamăgit. Pentru că vede şi el acum foarte bine ce înseamnă nişte lucruri mai vechi. Trebuie să vedem ce facem pe viitor pentru că în trecut nu mai putem să acţionăm. Nu sunt de acord să ia măsuri cu blocarea salariilor, pentru ce să le blochezi banii lui Rusu sau lui Martinovic ori Chibulcutean. De ce să sufere toţi, pentru că stau unii doar la ciuguleală- Să sufere individual cei care trebuie să sufere, şi aşa au toţi de suferit pentru unii. Şi-au primit mereu salariile pentru că salariile trebuie să le ia dar au şi nişte prime de luat şi nu pot să şi le ia tocmai din cauza acestor blatişti şi din ăştia care au stat la ciuguleală.

Rep.: Aţi făcut o analiză a perioadei petrecute acum pe banca echipei?

S.C.: Am făcut aşa o analiză cât se poate de pertinentă şi realistă şi nu numai pentru cele cinci şase etape de când am revenit la echipă ci luând în calcul şi perioada în care am mai fost înainte la echipă. Dar aşa se întâmplă, eu am dat pe unii afară pe uşă şi au fost primiţi pe geam. S-a crezut într-o reabilitare a lor şi nu s-a luat în calcul şi caracterul şi potenţialul lor. Şi s-a pierdut o anumită perioadă de timp în care am vrut să fac  ceva dar nu au fost bani, apoi a apărut şi o sensibilitate la care au apelat unii dintre ei care au luat bunătatea preşedintelui drept slăbiciune. Au fost jucători, şi eu i.-am mai spus asta, care nu au făcut decât să ciugoală câte ceva dar nu l-au ajutat cu nimic.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: