S.O.S. înainte de Hapoel

Pandurii a fost la un pas să piardă meciul de la Ploieşti cu Petrolul, deşi a deschis scorul în minutul 81. Pentru Pustai ar trebui să fie un semnal de alarmă serios. Duelul cu Hapoel Tel Aviv e mâine seară.

După meciurile excelente cu Levadia Tallinn şi FC Braşov, pandurii au arătat slăbiciuni serioase la Ploieşti! Timp de reglaje nu prea e, pentru că mâine seară gorjenii joacă la Cluj cu Hapoel Tel Aviv.

Apărare cu găuri !

Apărarea pandurilor s-a clătinat serios la fiecare acţiune a Petrolului. Doar norocul şi paradele lui David Lazar au permis ca gorjenii să încaseze numai un gol şi acela în minutul 85 de la Dore. Eşecul a fost foarte aproape. Grozav a încercat însă o „scăriţă” din penalty în ultimul minut şi Lazar a reţinut. Aproape impenetrabili în primele 3 meciuri oficiale ale sezonului, fundaşii centrali Erico da Silva şi Paraskevas au prins o zi foarte slabă la Ploieşti. Ambii au făcut faţă cu greu raidurilor „lupilor galbeni” şi au fost nevoiţi să se tempereze încă din primele 35 de minute, pentru că încasaseră câte un cartonaş galben de fiecare.

Lipsa de viteză a cuplului de fundaşi centrali a fost evidentă şi la bara lui Grozav din prima repriză, dar evoluţia celor doi a fost pigmentată pe alocuri şi cu gafe de curtea şcolii! Căpitanul Paraskevas a dat de două ori pe lângă minge, iar la a doua „ispravă” aceasta i-a sărit în mână şi Kovacs a dat penalty. Unguruşan şi Momcilovic, fundaşii de bandă, nu au greşit la fel de mult, dar nici ei nu arătat semne bune. Ce-i drept presiunea pusă de Hamza, Grozav sau Teixeira nu se compară cu cea a lui Hunt, Raudsepp sau Enceanu de la Braşov. Alarma a fost trasă, iar Pustai are destule concluzii de tras. Timpul nu e însă de partea gorjenilor. Meciul cu Hapoel bate la uşă, iar greşelile trebuie corectate repede.

Mijloc şi atac ineficient

Nici de la mijloc în sus lucrurile nu au stat prea roz. Anton şi Breeveld au făcut destule recuperări, dar au şi pierdut multe mingi. Senzaţia a fost că cei doi au pierdut duelul cu Hoban şi Mustivar, de aici şi multe din problemele defensive ale pandurilor. Nistor şi Buleică au mai încercat câteva ceva, s-au zbătut, dar de multe ori în van însă. Buleică e de multe ori individualist în timp ce Nistor pare dependent de jocul colegilor din jur. Cea mai mare dezamăgire a fost însă Eric. Brazilianul a prins o zi foarte slabă. Nu i-a ieşit mai nimic, de la pase la driblinguri la singurul şut pe care l-a încercat. Poate că mijlocaşul ofensiv adus de la Mediaş a obosit însă după cele 3 partide foarte bune făcute până acum. Să nu uităm totuşi pasele de gol din meciurile cu Levadia şi Braşov aşa că brazilianul are potenţial destul. Mai trebuie doar să-l arate cu Hapoel şi totul e ok. În atac Matulevicius a părut ca actorul Tom Hanks din „Naufragiatul”. Rar au ajuns mingile la el iar atunci când au ajuns, a ales soluţia neinspirată. E genul de atacant ale cărui calităţi ies în evidenţă doar atunci când marchează iar când nu, pare inutil.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: