Şova neagă evidenţa: Nu am fost asociat cu Ponta!

Fostul ministru Dan Şova, urmărit penal alături de doi directori de la Complexul Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel şi Mirel Cristea, îl apără pe premierul Victor Ponta, şi el beneficiar al afacerii din Gorj. Dan Şova a minţit la Antena 3 că Victor Ponta nu a fost niciodată partener la fosta sa casă de avocatură, cea cu care a căpuşat în perioada 2007-2008 complexurile energetice Turceni şi Rovinari. Din declaraţia de interese, depusă la Parlament, în 2007, reiese că Ponta a lucrat pentru Casa de Avocatură Şova.

Dan Şova a câştigat milioane de euro de la complexuri imediat după ce Ponta, care era deputat de Gorj, a devenit senior partner la casa sa de avocatură, perioadă în care actualul premier câştiga sute de mii euro pe an din avocatură. Dovada în acest sens este chiar în declaraţiile de avere şi de interese ale lui Ponta, unde sunt trecute şi câştigurile, şi calitatea de senior partner de care acum Şova se face că nu îşi aduce aminte. Iată minciuna lui Şova de la Antena 3. "Pentru afirmaţiile de astăzi, mai ales afirmaţia că Ponta ar fi fost vreodată partener în fosta mea societate de avocatură, care este o afirmaţie complet falsă - n-a fost în viaţa lui asociat la mine sau partener, niciodată - pentru aceste afirmaţii o voi da din nou în judecată (n.red- pe Monica Maovei) în civil sau, probabil, direct în penal", a declarat Dan Şova. În replică, Monica Macovei a postat pe pagina sa de socializare una din declaraţiile de interese ale lui Ponta, din care rezultă că în 2007, când au fost semnate contractele complexurilor cu Casa Şova, actualul premier era asociat. „Şova este urmărit penal, fiind suspect de complicitate la abuz în serviciu într-un dosar privind contracte de consultanţă juridică între cabinetul de avocatură al lui Şova şi complexele energetice Turceni şi Rovinari. Ponta era partener al lui Şova în acest cabinet de avocatură chiar în perioada derulării acestor contracte“, scrie Macovei pe pagina de Facebook. 

Mai mult, Ponta nu a mai realizat venituri din avocatură după ce Casa Şova a pierdut contractele avute cu complexurile energetice din Gorj.

declaratie_ponta_sova

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: