Spălătoriile şi unităţile de service auto, în vizorul OPC-ului

Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj a aplicat amenzi record în aproximativ două săptămâni. Dintre cei 72 de agenţi economici verificaţi, mai mult de jumătate au fost sancţionaţi. Valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la suma de 113.350 lei.

Inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Gorj au efectuat un număr de 72 controale în perioada 1-17 octombrie 2011. Verificările i-au vizat atât pe operatorii economici care desfăşoară activităţi la unităţile de service şi spălătorii auto cât şi pe cei care comercializează produse de cofetărie, patiserie şi fast-food. În urma controalelor s-a depistat faptul că majoritatea agenţilor economici verificaţi nu aveau afişată denumirea societăţii, iar produsele comercializate nu erau etichetate corespunzător. “În urma controalelor un număr de 36 de operatori economici au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor. Valoarea totală a amenzilor aplicate s-a ridicat la suma de  113.350 lei. Totodată au fost aplicate şi 19 avertismente”, a declarat Mădălin Giurcău, inspector şef OPC Gorj.

Şeful OPC Gorj a mai precizat li s-a impus tuturor societăţilor care desfăşoară activităţi de spălătorie auto ca angajaţii ce efectuează diferite manevre cu autoturismele clienţilor să posede permis de conducere. 

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: