Spaniolii vor să refacă plantaţia viticolă din Cruşeţ

Un grup de spanioli s-a arătat interesat să refacă una dintre cele mai mari plantaţii viticole ale judeţului nostru. Plantaţia viticolă de la Cruşeţ era renumită cu mulţi ani în urmă pentru vinul de calitate aleasă. După revoluţie însă fiecare cetăţean şi-a revendicat terenul aşa că de-a lungul anilor, din plantaţie viticolă acum sunt simple plaiuri de la ţară. Spaniolii vor să reînvie tradiţia şi sunt interesaţi să cumpere aceste terenuri.

Fosta plantaţie viticolă se întindea pe 103 hectare şi se făcea unul dintre cele mai bune vinuri din ţară. Plantaţia era atât de renumită încât se făcea referire la ea şi în cărţile de specialitate ale universităţilor. Acum însă este doar o amintire pentru comuna Cruşeţ. Primarul Viorel Drăguşin mărturiseşte că nişte spanioli s-au arătat interesaţi în urmă cu ceva timp să refacă plantaţia. „Plantaţia era renumită pentru muscatul şi feteasca regală care ieşeau de aici. Eu am studiat viticultura şi chiar şi în cărţi se făcea referire la ea. Acum e un grup de spanioli care vrea să reînfiinţeze plantaţiile. Probabil au auzit şi ei de la românii care muncesc în Spania”, a declarat primarul Viorel Drăguşin.

Spaniolii vor să cumpere terenurile

După Revoluţie însă, plantaţia a fost ciopârţită pentru că fiecare localnic al comunei şi-a cerut pământul înapoi. Oamenii nu au mai reuşit să menţină aceeaşi plantaţia aşa că astăzi sunt simple plaiuri pe care pasc animalele. „Spaniolii s-au interesat în primul rând dacă oamenii au titluri de proprietate pe terenuri în acest mod fiind siguri că oamenii pot vinde. Sigur că au. Şi-au luat toţi după revoluţie. Ar fi bine dacă ar reînfiinţa plantaţiile cu vie poate de-a lor din Spania”, a declarat primarul Drăguşin.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: