Specialiştii Secret Service, aşteptaţi la Târgu Jiu

O mare conferinţă internaţională se anunţă pentru sfârşitul săptămânii viitoare la Târgu Jiu, reprezentanţi de la diferite servicii de securitate, companii internaţionale şi experţi în domeniu urmând să vină aici pentru a dezbate şi a găsi noi metode prin care să fie combătută criminalitatea informatică.

Tribunalul Gorj este organizatorul întâlnirii, preşedintele instanţei, magistratul Florin Encescu, fiind doctor în specializarea respectivă şi participant la astfel de întâlniri programate în ţară.

La Târgu Jiu sunt aşteptaţi să vină ofiţeri americani de la reprezentanţa din Bucureşti ai Secret Service, implicaţi în diferite acţiuni cu autorităţile române pentru prinderea membrilor unor reţele care i-au păcălit pe americani şi cu milioane de dolari, prin clonarea cardurilor şi a unor pagini de internet. E-Bay, American Express, Money Gram sau Karpescky sunt câteva dintre marile companii internaţionale care îşi vor trimite proprii reprezentanţi din România la întâlnirea de la Târgu Jiu, companiile respective fiind parte şi în unele din procesele aflate în curs şi la Tribunalul Gorj şi în care clienţi ai acestora au fost păcăliţi de români cu sume uriaşe.

Aproximativ 150 de persoane ar urma să fie prezente la conferinţa internaţională la care se va discuta despre cât de periculoşi sunt infractorii cibernetici, aceştia putând scoate din uz milioane de calculatoare din toată lumea prin simpla răspândire a unor viruşi informatici. Printre invitaţi vor fi judecători şi procurori din România, şeful DIICOT, Codruţ Olaru, dar şi şefi ai serviciilor speciale de la Bucureşti, precum şi oficiali ai Institutului Naţional de Magistratură, cu care Tribunalul Gorj se află în parteneriat de mai mult timp.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: