Specialiştii Uniunii Europene, formaţi la un colegiu din Târgu Jiu

Profesorii de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu vor forma specialiști din țările Uniuni Europene. Este singura instituție de învățământ din Gorj care a fost selectată pentru oferirea de servicii educaționale și se numără printre cele opt din țară care au fost declarate eligibile de Centrul European de Dezvoltare Profesională și Vocațională. Asta înseamnă că profesori, reprezentanți ai ONG-urilor  și chiar agenți economici din UE vor veni la Târgu Jiu pentru a lua parte la cursuri în limba engleză despre tehnici de management pentru evitarea eșecului școlar.

Șapte cadre didactice de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” vor susține cursuri de formare profesorilor din UE. ”Pentru noi este o mare bucurie că ne numărăm printre instituțiile care au fost selectate de Centrul European de Dezvoltare Profesională și Vocațională  să intre în calendarul acesteia, iar în anul 2012-2013 să găzduim astfel de cursuri de formare profesională pentru profesori, reprezentanți ai agenților economici, ai ONG-urilor din spațiul european”, spune Marius Buzera, directorul Colegiului Tehnic ”Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu. Doar opt instituții din România au fost selectate pentru a furniza servicii educaționale pentru specialiștii din țările UE. Printre acestea se numără Agenția Națională pentru Calificări București, Inspectoratul Școlar Județean Arad, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Colegiul Național ”Elena Cuza” din Craiova sau Casa Corpului Didactic din București.

CURSURI

Cursurile se vor susține doar în limba engleză la liceul târgujian asupra tehnicilor de management pentru evitarea eșecului școlar. ”Foarte puține licee aplică pentru a deveni formatori la nivelul UE și foarte puține câștigă. După ce a depus documentația și am văzut că răspunsul întârzie ne-am gândit că suntem prea mici pentru lucruri așa de mari, dar iată că suntem acolo și ne pregătim pentru că de acum începe greul”, mai spune Marius Buzera.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: