Specializare de Sculptură, autorizată la UCB

Universitatea ”Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu Jiu va da startul la admitere unui nou program de studii. Este vorba de specializarea Sculptură, ce a primit autorizarea Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior și unde vor fi pregătiți anual 20 de studenți. Este posibil ca înscrierile la această specializare să înceapă din toamna acestui an. UCB se află în plin proces de evaluare a programelor de studii.

Tinerii pasionați de sculptură din județul Gorj vor avea ocazia să se specializeze la o astfel de secție, ce se va deschide în cadrul UCB. ”Am autorizat să funcționeze provizoriu limba și Literatura Engleză-Limba și Literatura Română și de asemenea un program de licență de Sculptură. Toate acestea vor intra și vom putea să susținem admitere numai în momentul în care vor fi publicate într-o hotărâre de guvern. Este adevărat că la momentul acesta avem pe proiectul de hotărâre de guvern ambele specializări incluse în proiect și ca urmarea a cestui fapt nu am dat drumul la admitere în sesiunea din iulie”, spune Moise Bojincă, rectorul UCB. Dacă hotărârea va fi publicată în scurt timp, conducerea universității va da drumul la înscrieri chiar din această toamnă. ”Noi sperăm ca această hotărâre să intre cât de curând în vigoare ș în septembrie vom organiza admitere și la aceste specializări. De altfel, și Asistența Medicală intră în aceeași situație ca și cele două amintite”, susține rectorul universității târgujiene.

Profesori din Craiova şi Târgu Jiu

La secția Sculptură vor preda cadre didactice din Târgu Jiu și Craiova. ”La nivelul universității s-a derulat un program de Pedagogia Artelor Vizuale, respectiv Pictură. Acolo sunt câteva cadre didactice titulare ale UCB  cu specializare în domeniu, dar alături de dumnealor vor veni oameni cu specializare în sculptură. Aceștia vor deveni cadre didactice titulare ale UCB pentru programul respectiv după ce va fi publicat programul în hotărâre de guvern și vom avea posibilitatea să scoatem posturile la concurs. De la Târgu Jiu va veni Paul Popescu, care este doctor în sculptură și va mai veni cineva de la Craiova”, explică Moise Bojincă.

Înscrierile au început

Înscrierile la UCB au început din 13 iulie cu Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, iar de pe 14 iulie au început înscrierile la Facultatea de Inginerie și la Facultatea de Asistență Medicală și Științe Comportamentale, iar de pe 15 iulie s-a dat drumul la înscrierea la Facultatea de Administrație Publică și Studii Politice Comparate. Conducerea universității crede că în acest an vor fi ocupate locurile având în vedere că promovabilitatea la bacalaureat este mai mare decât în anul anterior. ”Față de anul trecut la nivelul județului Gorj este un procent mai mare de promovabilitate la examenul de bacalaureat, ca urmare a acestui lucru ne așteptăm să avem tineri interesați de programele noastre de studiu. La nivelul UCB  avem peste 1000 locuri libere”, spune Moise Bojincă.

EVALUĂRI

UCB se află la acest moment și în evaluări periodice, care se fac o dată la cinci ani. În contextul acesta a fost evaluat un program de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și programul de licență Drept-zi. ”Așteptăm în această săptămână o evaluare pentru acreditare la programul de Drept-ID”, menționează Moise Bojincă.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: