Spitalele din Gorj au demarat procedurile pentru descentralizare

Managerii unităţilor spitaliceşti din Gorj au fost chemaţi ieri la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj pentru o evaluare a activităţii spitaliceşti. Evaluarea a fost cerută de Ministerul Sănătăţii în vederea descentralizării spitalelor care va avea loc cel mai probabil la începutul acestei veri.

DSP Gorj a primit de la Ministerul Sănătăţii un ordin prin care toţi managerii de spitale din Gorj sunt obligaţi să întocmească un raport cu privire la activitatea spitalelor. Managerii au trebuit să specifice în aceste rapoarte numărul de paturi ale unităţilor spitaliceşti pe care le conduc, dotarea, specificul fiecărui spital, serviciile medicale prestate de acestea şi alte informaţii care vor fi luate în calcul de Ministerul Sănătăţii atunci când va începe procesul de descentralizare. „La nivelul judeţului Gorj sunt opt spitale care funcţionează în principalele zone ale judeţului. Cu toţii ştim că peste câteva luni va începe procesul de descentralizare iar aceste raportări au fost cerute de Ministerul Sănătăţii. Din câte ştiu eu, la momentul actual, nu se pune problema închiderii vreunui spital dar Ministerul Sănătăţii vrea o situaţie clară a tuturor unităţilor spitaliceşti şi trebuie să o facem iar apoi să o trimitem la Bucureşti. După aceea, aşteptăm o comisie de la Minister condusă de domnul Streinu Cercel”, a declarat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.  

Directorii de Spitale au întocmit rapoartele de activitate după un model trimis de la Ministerul Sănătăţii iar ieri le-au depus la Direcţia de Sănătate Publică Gorj pentru verificare. „Am făcut evaluarea la cererea Ministerului Sănătăţii şi am venit cu ele la verificat şi la ştampilat la DSP. Sperăm că totul va fi bine şi nu vor fi probleme”, a declarat Eufimia Dumitrescu, directorul Spitalului Orăşenesc din Novaci. Acum se aşteaptă în Gorj controlul de la Ministerul Sănătăţii.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: