Spitalele din Gorj au medicamente numai pentru urgenţe

Sunt medicamente numai pentru urgenţe. Acest lucru este confirmat de conducerea unităţii spitaliceşti. Majoritatea bolnavilor internaţi sunt nevoiţi să-şi cumpere tratamentul, pentru că spitalul nu dispune de medicamente. Directorul medical Constantin Pălivan susţine că spitalul are medicamente numai pentru a salva viaţa bolnavilor.  

Subfinaţarea sistemului sanitar din Româna se simte din ce în ce mai mult în unităţile spitaliceşti. În prezent nu se achiziţionează decât cele mai importante medicamente, care sunt folosite în urgenţă pentru a salva vieţile gorjenilor. „Acesta este o mare problemă pentru noi. Lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare din spital înseamnă închiderea unităţii spitaliceşti. Într-adevăr nu stăm bine la acest capitul. Nu achiziţionăm decât medicamentele importante, care se folosesc în urgenţă şi cu care putem salva vieţile oamenilor. Sperăm să ne descurcăm cu ce avem”, a declarat Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Constantin Pălivan recunoaşte că majoritatea pacienţilor sunt nevoiţi să-şi cumpere medicamentele, pentru că nu există altă soluţie în acest moment. „Ne cerem scuze la pacienţii noştri, dar nu avem de ales. De multe ori suntem nevoiţi să trimit aparţinătorii bolnavilor cu reţetele la farmaciile particulare să-şi ia medicamentele. Sperăm să depăşim acesta situaţie şi să nu ajungem ca restul spitalelor să nu avem niciun medicament”.

Bolnavii s-au obişnuit deja cu situaţia. Atunci când merg în spital aşteptă să primească de la medicul curant reţete sau lista cu ce trebuie să cumpere şi dau fuga la cea mai apropiată farmacie să-şi achiziţioneze tratamentul pe care îl fac în spital. „Nu au în spital de niciunele. Venim să ne tratăm, dar trebuie tot noi să cumpărăm pastilele. Ei ne spun că nu au fonduri pentru medicamente. Ne dau lista sau reţete în braţe cu ce ne trebuie şi noi ne ducem la farmacii. Nu prea au nimic în spital. Doctorii ne spun din capul locului că ne-ar trata, dar nu au cu ce”, spun pacienţii.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: