Spitalele din Gorj încă mai au deficit de medici

Foarte multe dintre spitalele din Gorj continuă să funcţioneze cu deficit mare de cadre medicale şi după deblocarea posturilor de către Ministerul Sănătăţii. Cele mai mari lipsuri din punct de vedere medical pare să le aibă spitalul orăşenesc Turceni. Posturile rămase neocupate vor fi cel mai probabil reprogramate pentru concurs.

La spitalul orăşenesc Turceni au fost ocupate prin concurs toate posturile de asistenţi medicali, însă în ceea ce priveşte posturile de medici încă mai sunt probleme. Astfel nimeni nu s-a prezentat să ocupe postul de medic ATI şi neonatologie scoase la concurs. În ceea ce priveşte postul de medic psihiatru, acesta va fi ocupat în scurt timp. „Am avut trei posturi de medic care au rămas neocupate în urma deblocării de la ministre, medic ATI, neonatologie şi psihiatrie. Pentru postul de la psihiatrie avem o doamnă care s-a hotărât să participe la concurs şi cu siguranţă va fi ocupat, astfel vom avea trei medici la psihiatrie, doi cu jumătate de normă şi doamna cu normă întreagă. Restul posturilor probabil vor mai fi scoase la concurs”, a declarat Mihaela Ceană, managerul spitalului din Turceni.

La Rovinari nu s-a ocupat nici un post

Ceva mai norocos este spitalul din Bumbeşti Jiu unde a mai rămas un singur post de medic neocupat. „La noi a rămas neocupat doar un post de medic ATI”, a precizat Damian Diţescu, managerul spitalului din Sadu.

La spitalul din Târgu Cărbuneşti, din cinci posturi de medic deblocate, doar unul a rămas neocupat. „S-au ocupat deja patru şi unul este scos la concurs, avem un candidat care va susţine concursul la data stabilită de manager. Este vorba de un medic primar medicină internă”, a declarat şeful serviciului Resurse Umane din cadrul spitalului.

În ceea ce priveşte spitalul orăşenesc Rovinari, potrivit managerului, două dintre posturile deblocate de minister au rămas vacante. Este vorba de un post de ortoped şi un post de farmacist. „Pe astea două mi le-a deblocat dar nu s-au ocupat şi aşa mai era unul vacant, cel de fizioterapie, care nu a fost deblocat. Noi o să le mai scoatem la concurs cel mai probabil în aprilie când se termină rezidenţiatul”, a declarat Laurenţiu Cosmulescu, managerul spitalului orăşenesc Rovinari.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: