Spitalele din Gorj, verificate dacă au oxigen

Toate spitalele din Gorj vor fi verificate dacă sunt pregătite să facă față noului val de îmbolnăviri de Covid 19, anunțat de specialiști. O comisie mixtă va verifica dacă managerii spitalelor au încheiat noi contracte pentru furnizarea de oxigen, dacă au medicamente suficiente și secții de Terapie Intensivă pregătite pentru valul 5.

Verificări vor fi făcute, în primă fază, pe linia de oxigen la Spitalul Târgu-Cărbunești, care a rămas, la sfârșitul anului trecut, fără oxigen, și din această cauză au murit patru pacienți.

Vechiul contract a expirat la finalul lui 2021. „Spitalul a avut contract pentru furnizarea de oxigen până la finalul anului trecut. Va fi verificat modul în care s-au întocmit noile contracte pentru furnizarea de oxigen, asta în toate spitalele. Este clar că vor avea o nevoie imperioasă de oxigen în perioada următoare. În perioada aceea scurtă, când au fost foarte mulți bolnavi, a fost mare nevoie de oxigen. Cazurile care au ajuns acolo au fost foarte grave și tocmai de aceea și rata de mortalitate a fost mare”, a declarat prefectul Marcel Iacobescu, la Radio Infinit.

Vor fi verificate, de asemenea, și stocurile de medicamente pentru că și la acest capitol au fost probleme în ultimele luni în spitalele din Gorj.

„Eu le-am recomandat să solicite aprovizionarea de medicamente pe mai multe căi, să se folosească și de ISU, și de relația dumnealor directă cu Ministerul. De undeva, câte puțin, câte puțin, să le fie asigurate medicamentele de care este nevoie. Vom vedea după control ce stocuri de medicamente sunt. Comisia mixtă care va merge în spital are mai multe obiective, sunt două pagini de obiective pe care trebuie să le urmărească: paturi ATI, prize de oxigen, tot ce este nevoie să intrăm pregătiți în valul 5”, a mai spus Iacobescu.

Vizualizări: 544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: