Sunt profesori de informatică, dar nu știu să trimită un mail

Au ocupat posturi de profesori de informatică, însă nu cunosc prea bine să utilizeze calculatorul. Acest lucru a ieșit la iveală la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în sistemul de învățământ preuniversitar.

Tehnologia le dă mari bătăi de cap profesorilor din județul Gorj. O spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Aceștia au descoperit că unii dintre dascăli nu știu nici măcar să trimită un simplu email.

”La această probă, unii dintre dumnealor nu s-au descurcat tocmai bine. Au acuzat că timpul alocat acestei probe, cel de 15 minute, nu a fost suficient. Proba urmărea cunostințele de bază pe care trebuie să le aibă orice director al unei școli. Nu au fost cerințe mari încât să nu se încadreze în cele 15 minute. O persoană care este obișnuită cu operarea pe calculator nu ar fi avut probleme să trimită acel mail cu cele două fișiere care se cereau în subiect. Din păcate, am constatat că, fie din cauza emoțiilor, fie din cauza slabelor cunosțințe pe calculator, foarte mulți nu au reușit să transmită acel mail. Unii dintre ei au și specializare informatică, dar aceasta este o altă problemă”, a spus Marian Staicu, inspector adjunct al ISJ Gorj.

Profesorii care s-au descurcat mai greu pe calculator provin atât din mediul urban, cât și din cel rural.

Vizualizări: 4,808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: