Spitalele din judeţ mai au nevoie de 150 de miliarde

Spitalele din Gorj aşteaptă cu sufletul la gură rectificarea bugetară. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj spun că rectificarea va veni cel mai probabil în octombrie. În august s-a mai primit o rectificare de aproape 170 de miliarde

Situaţie dezastruoasă în unităţile medicale de pe raza judeţului. Oameni care mor fie că nu primesc medicamentaţia potrivită fie se lovesc de nepăsarea medicilor, o lipsă gravă de materiale sanitare iar acum şi o lipsă gravă de bani. Aşa arată mai toate spitalele gorjene ai căror manageri nu ştiu în ce parte să o ia. Salvarea pare să vină cel mai târziu în luna octombrie, când reprezentanţii CJAS Gorj aşteaptă o rectificare bugetară care să scoată din colaps unităţile medicale. „Era programată pentru luna septembrie dar nu a venit aşa că ne aşteptăm cel mai târziu să vină luna viitoare. Noi am solicitat 150 de miliarde dar nu cred că o să primit atât. Ne-ar ajunge şi 120 de miliarde, numai să vină”, a declarat Cosma Dumitrescu, directorul economic al CJAS Gorj. Acesta neagă însă faptul că spitalele ar duce-o rău declarând că mai pot supravieţui chiar şi luna viitoare fără bani. „Din câte ştiu eu mai au posibilităţi financiare şi pentru luna asta şi pentru octombrie rămânând ca rectificarea să le asigure funcţionarea pentru noiembrie şi decembrie”, a adăugat Cosma Dumitrescu.

REŢINERI

Mai toţi managerii de spitale au luat deja măsuri de cumpătare astfel încât să aibă măcar bani de salarii. Este cazul spitalului din Rovinari, al cărui manager, Calotescu, spune că deocamdată mai sunt bani pentru luna octombrie şi parţial noiembrie însă în decembrie sunt descoperiţi în totalitate.

BANI

La spitalul din Novaci situaţia pare să fie mai roz. Aici directoarea Eufimia Dumitrescu nu-şi face griji de bani fiind convinsă că vor veni mai devreme sau mai târziu. „Aşa s-a întâmplat în fiecare an dar au venit în cele din urmă”, a declarat Eufimia Dumitrescu, managerul spitalului Novaci.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: