Spitalele, pe mâna autorităţilor locale

Spitalele se pot grupa prin comasare pe criterii teritoriale şi în funcţie de distanţă, de specificul serviciilor de sănătate acordate, în scopul utilizării eficiente a resurselor materiale şi umane pentru acordarea unor servicii medicale de calitate, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii. 
Ministerul Sănătăţii (MS) supune dezbaterii publice, până în 29 ianuarie, un proiect de Ordonanaţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Astfel, proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii 95/2006 prevede că spitalele se pot grupa prin comasare pe criterii teritoriale şi în funcţie de distanţă, precum şi în funcţie de specificul serviciilor de sănătate acordate, în scopul utilizării eficiente a resurselor materiale şi umane pentru acordarea unor servicii medicale de calitate.

De asemenea, în funcţie de competenţe, spitalele pot fi clasificate pe categorii. Criteriile în funcţie de care se face clasificarea se aprobă prin ordin al ministrului Sănătăţii.

Mai mult, structura organizatorică, reorganizarea, restructurarea, schimbarea sediului şi a denumirilor pentru spitalele publice al caror management a fost transferat, potrivit legii, către autorităţile administraţiei publice locale se aprobă prin hotărâre a Consiliului general al muncipiului Bucureşti, respectiv a consiliilor locale la propunerea managerului cu avizul conform al Ministerului Sănătăţii.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: