Spitalul de la Dobriţa a scăpat de comasare

Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa nu va mai fi comasat cu Spitalul de Urgenţă Târgu Jiu, potrivit Ministerului Sănătăţii. Singurul spital din Gorj care ar putea fi reprofilat va rămâne cel de la Sadu, chiar dacă primarul Constantin Bobaru se împotriveşte din răsputeri acestui lucru. Acesta se va deplasa chiar astăzi la Bucureşti pentru a vedea în ce condiţii poate să păstreze spitalul. Între timp, ministrul sănătăţii a anunţat că până la 31 martie autorităţile locale se pot hotărî dacă accesează sau nu programul de înfiinţare a căminelor pentru vârstnici.

În Gorj ar putea fi înfiinţat un singur cămin de bătrâni dacă primarul Constantin Bobaru va renunţa la ideea de a păstra spitalul cu asumarea tuturor cheltuielilor. Acesta susţine însă că va face tot posibilul să păstreze spitalul, deplasându-se chiar astăzi la ministrul sănătăţii pentru a vedea condiţiile în care o poate face. „Spitalul nu se desfiinţează, are foarte mulţi pacienţi şi nu a avut niciodată datorii chiar dacă a primit cel mai mic buget de la casă. Am stabilit în ultima şedinţă de consiliu local că nu se va desfiinţa pentru că nu avem nicio cerere pentru cămin de bătrâni. Spitalul are dotări, s-au făcut investiţii şi dotări de ultimă generaţie”, a declarat Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti Jiu. Cert este că ministerul a decis închiderea lui şi redistribuirea tuturor cadrelor medicale către alte spitale din judeţ. Totodată, pe site-ul ministerului se arată clar că autorităţile locale au termen până pe 31 martie să se decidă dacă accesează sau nu programul „Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice”. „Reamintim că, la propunerea Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Guvernul României a aprobat în data de 9 martie 2011, un program care vizează dezvoltarea unei reţele de cămine pentru persoane vârstnice, finanţate de la bugetul de stat”, se arată pe site-ul ministerului sănătăţii.

Ministerul a alcătuit lista cu locurile muncă vacante la nivelul judeţului, însă pentru spitalul din Sadu nu a fost realizat această statistică. În ceea ce priveşte spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa acesta a scăpat de comasare şi va rămâne sub aceeaşi organizare şi conducere, acest lucru fiind confirmat de directorul Tiberiu Tătaru.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: