Spitalul de la Sadu, transformat azi în secţie a Spitalului Târgu-Jiu

Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu va trece în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu ca o secţie exterioară a acestuia, printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean. Şedinţa va avea loc astăzi.

După ce Consiliul Local de la Bumbeşti Jiu a votat împotriva reprofilării spitalului din localitate în cămin de bătrâni pentru că nu a existat nicio cerere din partea vreunui vârstnic şi ţin neapărat să păstreze unitatea spitalicească, spitalul mai are o şansă. Astăzi, Spitalul din Bumbeşti-Jiu va fi transformat în secţie exterioară a spitalului Judeţean printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean. „Am convocat comitetul pentru situaţii de urgenţă pentru a prelua spitalul de la Bumbeşti-Jiu şi transformarea lui în secţie exterioară a Spitalului Judeţean. Eu zic că este un lucru bun pentru judeţ, pentru că este bine ca acea unitate spitalicească să deservească în continuare populaţia din zona respectivă”, spune Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Chiar dacă iniţial autorităţile locale din Bumbeşti-Jiu vroiau să menţină spitalul în forma actuală, până la urmă au ales a doua variantă, aceea de al trece în subordinea Spitalului Judeţean. Acum a mai rămas ca Ministrul Sănătăţii să fie de acord. „Am purtat nişte discuţii cu preşedintele Consiliului Judeţean şi am ajuns la concluzia că această decizie este una foarte bună pentru spital. Vineri această decizie se va materializa şi sperăm ca totul să fie bine şi mai ales Ministerul Sănătăţii să fie de acord”, spune Constantin Bobaru, primar Oraşul Bumbeşti-Jiu.

Rămâne de văzut dacă această decizie luată pe ultima sută de metri este acceptată de Ministerul Sănătăţii.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: