Spitalul din Bumbești-Jiu face angajări

Spitalul din Bumbești-Jiu continuă să facă angajări. După un examen care a trezit speculații și suspiciuni de fraudă în rândul candidaților, la unitatea spitalicească se organizează un nou concurs pe 21 ianuarie. Deși numărul pacienților nu este foarte mare în acest moment, conducerea unității spitalicești speră să mărească numărul de paturi contractate cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj. În acest context ar mai fi nevoie de personal medico-sanitar și nu numai.

Deși s-a deschis de numai câteva zile și în luna decembrie au fost angajate peste 100 de persoane, Spitalul de la Bumbești-Jiu mai are nevoie de personal medico-sanitar. Unitatea spitalicească ar mai avea nevoie de un kinetoterapeut, 10 asistenți medicali, un brancardier, 2 infirmiere, dar și de un informatician, un economist, un paznic, un fochist și un telefonist. „O să organizăm un concurs pe 21 ianuarie, atunci începe prima probă. De această dată nu s-a mai ocupat de organizare conducerea spitalului, ci cei de la resurse umane. Posturile scoase la concurs au fost afișate, la fel și bibliografia și tematica de examen. Candidații își pot depune dosarele dacă respectă condițiile. Acum personalul este suficient însă mai avem nevoie să completăm grila de personal”.

Primarul vrea specializări noi

În acest moment spitalul nu este aglomerat și personalul face față, însă angajările se fac pentru că se dorește mărirea numărului de paturi contractate cu Casa Județeană de Asigurări de sănătate Gorj de la 50 la 112, dar și diversificarea serviciilor medicale. „Noi ne dorim să mărim contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj la 112 paturi peste 2 luni. În plus ne dorim și să diversificăm serviciile medicale. Am vrea o secție de cardiologie, de ortopedie de urologie în funcție de medicii care sunt dispuși să vină aici să lucreze. Vrem să ne extindem”, a declarat primarul Constantin Bobaru.

Candidaţii cer concurs  corect

Cei care își caută un loc de muncă și ar putea să obțină unul la Spitalul din Bumbești-Jiu sunt sceptici în ceea ce privește organizarea concursului. „Am venit să ne uităm ce posturi se scot la concurs, dar sperăm să fie un examen corect, nu ca prima dată. Eu am fost și atunci la concurs și mi-a lăsat un gust amar. Nu știu dacă mai este valabil dosarul de atunci. Încerc, dar sper să fie totul corect și să nu mai fie lăsat loc de interpretări”.

După concursul din 21 ianuarie va mai fi organizat unul pentru angajarea mai multor specialiști. În acest moment mulți medici lucrează la Bumbești-Jiu cu jumătate de normă în baza unor contracte de prestări servicii. Cei care se hotărăsc să rămână definitiv la Bumbești-Jiu ar trebui să susțină un concurs pe post la care pot participa și alți specialiști.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: