Spitalul din Rovinari caută medic pneumolog

Spitalul Orăşenesc din Rovinari scoate a scos la concurs un post de medic pneumolog. În unitate nu există specialişti în acest domeniu. O sigură persoană s-a înscris la concurs, este vorba de un medic rezident din Târgu Jiu. Dacă va promova examenul, acesta ar putea începe activitatea din iarnă, după ce va termina rezidenţiatul.

Silviu Butulescu din Târgu Jiu, medic rezident la Institutul de Pneumologie din Bucureşti, este singurul candidat pentru postul de pneumolog înfiinţat în cadrul Spitalului Orăşenesc din Rovinari. Concursul va avea loc în data de 7 august. Conducerea unităţii spitaliceşti spune că era necesar un medic pe această specializare, mai ales că oraşul este unul intens poluat. “Vine un pneumolog, va fi examen acum în august. Este încă rezident şi va da examen în august. Termină specializarea în toamnă. Spre iarnă am putea să-l avem. Aici fiind praf, multă poluare, ar putea să fie un punct foarte important al specializării. Există în ambulatoriul de specialitate cabinetul de Pneumologie. Dacă totul va decurge bine, poate vom cere Ministerului crearea unui departament de Pneumologie”, a declarat Robert Calotescu, directorul Spitalului Orăşenesc din Rovinari.

Unii vin, alţii pleacă. Recent, medicul ortoped al spitalului, Alin Manda, a renunţat la postul din cadrul unităţii spitaliceşti din Rovinari. Este din Craiova şi a preferat să practice medicina la Spitalul din Drăgăşani, care este mai aproape de casă. În locul său va veni un medic rezident, tot din Târgu Jiu, care va da specialitatea în toamnă. Este vorba de medicul Gabriel Buciu.

Vizualizări: 598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: