Spitalul din Sadu face demersuri să obțină autorizația în caz de incendiu

Tragedia de la spitalul din Piatra Neamț a determinat și autoritățile din Gorj să urgenteze procedurile pentru a obține autorizația de securitate la incendiu. Nici spitalul din Bumbești-Jiu nu are o astfel de autorizație. Au fost făcute primele demersuri, unitatea medicală a primit un aviz din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență și urmează să primească și autorizația când va finaliza lucrările.

Spitalul din Bumbești-Jiu s-a adăugat pe lista unităților medicale din Gorj care nu au o autorizație eliberată de ISU. După nenorocirea produsă în Piatra Neamț, edilul a cerut conducerii spitalului din oraș să grăbească demersurile ca să intre în legalitate. “Fiecare autoritate, fiecare conducere de spital, după tragedia de la Piatra Neamț, își pune semne de întrebare și încearcă să găsească soluții dacă Doamne-ferește s-ar întâmpla ceva și acolo. Eu am avut o discuție cu conducerea spitalului. Am făcut o notificare prin care am solicitat urgentarea demersurilor pentru eliberarea autorizației ISU”, a declarat Constantin Bobaru, primarul din Bumbești-Jiu.

În primă fază, unitatea medicală a primit un aviz din partea pompierilor și urmează să facă lucrările de care e nevoie ca să primească și autorizația de securitate în caz de incendiu. „Am elaborat o documentație pentru care s-a primit aviz ISU. Am înțeles că s-au contractat deja lucrările, urmează să se execute și, după aceea, spitalul să primească pe o parte din construcție autorizația ISU, de securitate la incendiu”, a mai explicat Bobaru, la Radio Infinit.

De asemenea, nici spitalul din Novaci nu are autorizație și a declanșat procedurile să o obțină. 

Vizualizări: 371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: