Spitalul din Târgu Jiu, reacție după ce o pacientă a fost cărată în spate: Regretăm profund

Oficialii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu vin cu lămuriri după incidentul de, joi, care a șocat o țară întreagă. O femeie a fost nevoită să-și care mama în spate până la ușa Unității de Primiri Urgențe. Bătrâna avea piciorul rupt, era în gips și ar fi trebuit să-i scoată cineva firele, dar nimeni nu s-a grăbit să ajute bolnava cu un cărucior. Totul, în timp ce chiar ministrul Sănătății era în spital. Reprezentanții unității medicale admit că incidentul este regretabil, dar dau vina pe o neînțelegere.

Conducerea spitalului a anunțat că regretă evenimentul care s-a produs chiar în timp ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vizita spitalul. Femeia nu a mai așteptat pentru că mamei sale i se făcuse rău, așa că a luat-o pur și simplu în spate și a dus-o la ușa spitalului.

Ea a fost operată la începutul acestei luni și i s-a recomandat să meargă la control după 14 zile în ambulatoriu ori la medicul de familie pentru a-i fi scoase firele. În schimb, pacienta s-ar fi prezentat la Spitalul Județean. „În data de 25/6/2020 pacienta s-a prezentat la controlul de 14 zile la SJU Tg Jiu la sediul din strada Tudor Vladimirescu si nu in ambulatorul de specialitate din strada Progresului conform indicatiilor antementionate. În momentul prezentarii la cortul de triaj epidemiologic i-a fost explicat fiicei pacientei faptul ca aceste controale se efectueaza prin ambulatoriul de specialitate (policlinica) si nu pe sectia de ortopedie-traumatologie. Subliniem faptul ca pacienta nu a dorit o prezentare prin serviciul de urgenta, ci un control postoperator periodic in cadrul sectie de ortopedietraumatologie la medicul curant al domniei sale”, a transmis Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Acesta a adăugat că această consultație nu a fost posibilă pe secția de Ortopedie tocmai din cauza măsurilor de protecție impuse de pandemia de Covid 19 și a riscului de infecții datorită tranzitului intens de persoane la nivelul secțiilor. „In mod nefericit incidentul a continuat cu transportul pacientei in brate pana la serviciul de Primire Urgente, desi se putea apela la mijloace de locomotie precum carje de mers sau cadru de mers, mijloace de locomotie pe care orice pacient cu asemenea patologie le poseda, sau fotolii rulante aflate in Unitatea de Primiri Urgente. Intregul incident a fost solutionat din fericire prin ambulatorul de ortopedie, dupa ce pacienta a inteles confuzia creeata. Conducerea SJU Tg. Jiu regreta profund acest incident si a luat in discutie o serie de masuri in vederea evitarii repetarii unui astfel de eveniment”, a mai transmis spitalul.

Vizualizări: 2,044

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: