Trei cazuri noi de Covid-19 în Gorj. Încă un deces

Un nou deces, al zecelea de la începutul pandemiei de Covid-19, a fost anunțat în Gorj. „Ultimul deces s-a înregistrat în data de 25 iunie a.c. Este vorba despre o femeie în vârstă de 78 ani, care prezenta și alte afecțiuni medicale: fibrilație atrială, cardiopatie ischemică și stenoză pilorică”, a transmis Direcția de Sănătate Publică Gorj.

Numărul gorjenilor infectați în cele patru luni care au trecut de la aparția primului caz a ajuns la 212, dintre care 151 s-au vindecat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 411 noi cazuri de îmbolnăvire în țară. Este a doua zi consecutiv cu peste patru sute de cazuri.

La nivel național au fost înregistrate 14 decese (7 bărbați și 7 femei) în 24 de ore, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Botoșani, Brăila, Brașov, Constanța, Gorj, Ilfov și Vrancea.

Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Prezent joi la Rovinari, în Gorj, ministrul Sănătății a făcut un nou apel la schimbarea atitudinii pentru aceia care instigă la nerespectarea restricțiilor și se ajunge așa la o transmitere comunitară periculoasă. „Sunt cazuri asumate în contextul în care am dat măsuri de relaxare, am avut weekenduri prelungite, dar rămâne totuși de neînțeles această atitudine și e păcat că este și de la nivel înalt, de non-combat, după o bagatelizare a tot ce a fost în aceste patru luni”, a declarat Nelu Tătaru, la Rovinari.

Ministrul Sănătății s-a plâns și de faptul că există cluburi care funcționează noaptea, deși este ilegal, așa că vor fi întețite controalele pe această linie.

Vizualizări: 2,646

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: