Spitalul din Turceni riscă să rămână fără gaze

Situaţia spitalelor din judeţul Gorj nu este una tocmai bună chiar dacă recent acestea au trecut în administrarea autorităţilor locale. Cele mai mari probleme par să fie la Turceni, spitalul de aici riscând să rămână fără gaze din cauza unor facturi restante încă din iarnă.

Spitalul Orăşenesc Turceni riscă să rămână fără gaze din cauza unor datorii de sute de milioane de lei la furnizor. Potrivit primarului Ion Iordache, datoria a ajuns la 600 de milioane în prezent din cauza penalităţilor care s-au calculat în tot acest timp. “Probleme sunt şi nu am ajuns încă la o soluţie. Cert este că sunt nişte datorii mari la gaze şi nu ştiu cum să procedez în situaţia asta. Datoria este din perioada de iarnă şi neplătind a crescut foarte mult. Banii ăştia ar trebui plătiţi de Ministerul Sănătăţii pentru că în ordonanţă se prevede că el achită toate datoriile până în luna martie”, a declarat Ion Iordache, primarul oraşului Turceni.

Mai mult decât atât, spitalul a început deja să primească somaţii din partea furnizorului că va întrerupe gazele. Primarul din Turceni este între ciocan şi nicovală pentru că dacă achită datoria există posibilitatea să nu-şi mai recupereze banii de la minister iar dacă nu o achită spitalul rămâne fără gaze. “Chiar nu ştiu cum să procedez, ei pun penalităţi încontinuu, dacă nu plătesc opresc gazele, iar dacă plătesc o să pierd banii că de unde ştiu eu ce au ei în cap. O să vedem, urmează să ne hotărâm”, a declarat Ion Iordache.

Şi managerul spitalului, medicul Adriana Bălaşa, se declară îngrijorată de situaţie deşi, spune ea, a epuizat toate soluţiile. “S-a strâns o sumă foarte mare pe perioada de iarnă, a fost o iarnă grea. Noi am făcut tot felul de adrese către furnizor să nu mai calculeze penalităţi dar nimic, ei continuă să ne trimită penalităţile şi aşa am ajuns în prezent cu 600 de milioane datorie”, a declarat Adriana Bălaşa, managerul spitalului orăşenesc Turceni. Aceasta nu este însă singura problemă cu care se confruntă spitalul din Turceni.

Cadrele medicale de aici ar putea avea de suferit în ultimul trimestru şi asta pentru că nu mai sunt bani la fondul de salarii. “O altă problemă ar fi că nu avem fondurile de salarii acoperite pentru ultimul trimestru”, a declarat Ion Iordache. Chiar şi în această situaţie, primarul din Turceni a început un proces de amenajare a spitalului fără a umbla prea mult la buget. “Lucrăm la o secţie cu muncitorii spitalului că nu avem bani. Ei o să zugrăvească, amenajează spaţiile verzi. Doar cartonul pentru hidroizolaţie l-am cumpărat”, a declarat Ion Iordache.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: