Spitalul Judeţean ar putea debloca peste cincizeci de posturi

Închiderea Spitalului de la Bumbeşti-Jiu nu a rezolvat deficitul de personal din unităţii spitaliceşti din Gorj. Ministrul Sănătăţii Ladislau Ritli a cerut managerilor de spitale să facă o situaţie cu locurile libere care există în vederea deblocării posturilor şi scoaterea acestora la concurs. Cel mai mare deficit se înregistrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, unde nu numai medicii sunt puţini ci şi asistenţii şi infirmierii. Conducerea Spitalului a primit solicitări de personal de la toate secţiile.

Managerii spitalelor din Gorj trebuie să facă o analiză a personalului medico-sanitar şi să solicite Ministerului Sănătăţii deblocarea de posturi în secţiile şi pe specialităţile unde se înregistrează deficit. „Pentru a rezolva problema deficitului de personal din unităţile spitaliceşti cu paturi, ministrul sănătăţi Ladislau Ritli a trimis o adresă prin care a solicitat o situaţie cu posturile neocupate din spitale pentru a fi deblocate şi să se rezolve această problemă”, a declarat Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Spitalul Judeţean a cerut deblocare a 54 de posturi

Cel mai mare deficit de personal se înregistrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Aici ar mai fi nevoie de 54 de cadre medicale.  Conducerea Spitalului a cerut deblocare a 12 posturi de medici specialişti în urgenţă, terapie intensivă, pediatrie, neurologie pediatrică, dializă, chirurgie toracică şi chirurgie plastică şi reparatorie. Ar mai fi nevoie de 30 de infirmieri şi 12 asistenţi medicali. „Avem nevoie de patru medici la Unitatea de Primiri Urgenţe, 3 medici la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, 1 medic pediatru, 1 medic neurolog pediatru, 1 medic chirurg pe Chirurgie Toracică, 1 medic la Dializă, şi 1 medic reparator pentru arşi. Ne mai trebuiesc 12 asistenţi cu studii medii şi superioare şi 30 de infirmiere şi brancardieri pe secţiile unde au nevoie”, a declarat Vasile Stănculete, manager interimar la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu.

DEFICIT

Toţi şefii de secţii au solicitat asistenţi medicali şi infirmieri, pentru că  se descurcă foarte greu cu numărul mare de pacienţi internaţi. „De exemplu la sala de naşteri avem două moaşe. În toate secţiile sunt probleme cu asistentele şi infirmierele. Toţi şefii de secţii mi-au semnalat acest lucru de când am venit la conducerea spitalului”, spune Stănculete.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: