Spitalul Județean funcționează cu directori interimari

Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu este în continuare condus de directori interimari. Deși în momentul în care a preluat managementul privat al unității spitalicești, Cristian Vlădoianu a declarat că în termen de 6 luni se va organiza concurs pentru funcțiile de director, concurs la care se poate înscrie cine vrea și câștigă persoana care este competentă să ocupe funcțiile de conducere, acest lucru nu s-a întâmplat, iar Vlădoianu continuă să lucreze cu un comitet director interimar.

Organizarea unui concurs pentru posturile de director este amânată de managerul privat al Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Cristian Vlădoianu a fost numit manager privat la această unitate spitalicească la jumătatea lunii ianuarie și atunci declara că va organiza concurs pentru funcțiile de conducere. Acesta a declarat atunci ca fi o perioadă de interimat de 6 luni pentru cei din comitetul director, numai că această perioadă a fost depășită. În acest moment, managerul privat este în concediu de odihnă și cel mai probabil se va discuta acest lucru în momentul în care acesta va reveni la serviciu. Vlădoianu a declarat că va da posibilitatea persoanelor competente să ocupe posturi de conducere prin organizarea concursului, dar se pare că acest lucru se amână. În acest moment postul de director medical este ocupat la Cristina Căliman, postul de director economic este ocupat de Dumitru Vienescu, iar postul de director de îngrijiri medicale de Paula Diaconescu, după ce Maria Gridan și-a dat demisia.

Se caută doi medici

Deși unitatea spitalicească se confruntă cu deficit de personal, procedura pentru organizarea concursurilor pentru posturile de asistenți, infirmiere și brancardieri rămâne în continuare blocată, după ce la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost constituit un dosar penal care cel mai probabil a ajuns pe masa procurorilor DNA, cu privire la modul defectuos în care s-au organizat ultimele concursuri, când o infirmieră a dat șpagă 100 de milioane de lei vechi pentru a se angaja la spital. În acest moment sunt scoase la concurs numai două posturi de medic. Este vorba de un medic cardiolog și un medic urolog, iar astăzi este data limită pentru depunerea dosarelor.

Vizualizări: 262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: